Svi mi koji volimo Novi Pazar

28. 5. 2012.

Bošnjačka kulturna zajednica osudila postupak selektora

Vesti

NOVI PAZAR 28. maja 2012. (Beta)- Bošnjačka kulturna zajednica najoštrije je u ponedeljak osudila isključivanje Adema Ljajića iz Fudbalske reprezentacije Srbije zbog toga što nije pevao himnu "Bože pravde".

BKZ



"Ovim diskriminacijskim činom selektor Siniša Mihajlović potvrdjuje da Bošnjak ne može imati zasluženo mesto u fudbalskoj reprezentaciji bez odricanja od svog identiteta. Ovakav odnos vlasti prema Bošnjacima naterao je vrhunske sandžačke sportiste da zaigraju pod zastavama Bosne i Herecegovine, Turske, Nemačke i drugih zemalja, gde ih niko ne prisiljava da pevaju njihove himne", navodi se u saopštenju BKZ dostavljenog medijima.

Ova zajednica u saopštenju dodaje da je "postalo sasvim jasno da u srpskim timovima i srpskoj reprezentaciji nema mesta ni za koga osim za pripadnike srpskog naroda".

"Zbog ovakvog ponašanja ne čude sve učestaliji glasovi za formiranje Fudbalskog saveza Sandžaka i Fudbalske reprezentacije Sandžaka", dodaje se u ovom saopštenju.

Fudbalski savez Srbije ranije je saopštio da je Mihajlović udaljio Ljajića, jer nije hteo da peva himnu pred početak utakmice sa Španijom.

(Beta, 28.05.2012)


0 коментара:

Постави коментар

Preporuceni clanci

 
Svi mi koji volimo Novi PazarPovratak na vrh Strane Copyright © 2010 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by HackTutors