Svi mi koji volimo Novi Pazar

25. 5. 2012.

Novopazarci zadovoljni debitantskom sezonom

FK Novi Pazar

Čelnici Novog Pazara ocenili su da je opstanak u Super ligi veliki uspeh, kao i da zasluge za to pripadaju treneru Dragoljubu Bekvalcu koji je u četvrtak dogovorio jednogodišnji produžetak saradnje sa tim klubom.

FK Novi Pazar
FK Novi Pazar
– Iz nas je stresna i uspešna sezona, a Upravni odbor je bio jednoglasan kada je u pitanju izbor trenera. Zadovoljni smo Bekvalčevim radom i pristupom, a on je u klub doneo profesionalizam koji nam je pre toga nedostajao – rekao je sportski direktor Novopazaraca Sead Brunčević.

Generalni sekretar Goran Stanojević ocenio je da je Novi Pazar organizaciono bio ispod superligaškog minumuma i da je neophodno da se klub na tom planu poboljša.

– Ovo mi je peti klub u Srbiji na ovoj ili sličnoj funkciji i bila je to najteža godina, sa mnogo stvari koje se završavaju u hodu. Uradili smo dosta, ali to je jako malo da bi smo se uzdigli i bili tamo gde treba da budemo– kazao je Stanojević.

Trener Bekvalac rekao je da nije lako dovesti mladog i talentovanog igrača na duži vremenski period u klub kakav je Novi Pazar pošto svi žele u inostranstvo.

– Posle inostranstva, prvi filter igračima je Beograd, zatim Novi Sad, pa tek onda klub kao Novi Pazar. Osim toga, svi bi oni želeli da potpišu ugovore na mesec ili dva. Mi trebamo dovesti desetak novih igrača kojima će biti čast da nose dres ovog kluba – kazao jeBekvalac.

Bekvalac je dodao da će novopazarski superligaš u sledećoj sezoni imati mnogo veće ciljeve nego što je opstanak u ligi.

– Moj dolazak ovde bio je uslovljen opstankom, što smo uspešno odradili i sada su nam ciljevi mnogo veći. Ipak, smatram da je rizik za trenera manji pošto sada mnogo bolje poznajem celokupnu situaciju– zaključio je Bekvalac.

Fudbalski klub Novi Pazar će pripreme za sezonu 2012/13 započeti 28. juna.

izvor:
Sportski zurnal


0 коментара:

Постави коментар

Preporuceni clanci

 
Svi mi koji volimo Novi PazarPovratak na vrh Strane Copyright © 2010 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by HackTutors