Svi mi koji volimo Novi Pazar

17. 5. 2012.

Sjenica: Kraći časovi zbog hladnoće



Novi Pazar -- Gimnazija i Tehnička škola u Sjenici skratile su časove na 30 minuta zbog niske dnevne temperature i kvara na zajedničkoj kotlarnici.

Sjenica (Foto, arhiva)
Sjenica (Foto, arhiva)


"Iako imamo dovoljno goriva, morali smo da skratimo časove za 15 minuta. Gimnazija, koja je priključena na istu toplanu, takođe je skratila časove za svoje učenike", kaže direktor Tehničke škole Izudin Metović.

Jutarnja temperatura u Sjenici tokom prethodna dva dana iznosila je svega dva stepena, dok je danas nešto toplije - četiri stepena.

U regionu je situacija daleko gora. Širom Bosne i Hercegovine sneg i danas pada, pa je na pojedinim deonicama obustavljen saobraćaj, a na Vlašiću je palo više od 20 centimetara snega.

Saobraćaj ne funkcioniše na putnom pravcu Bosanski Petrovac - Drvar, otežan je na putevima Glamoč - Livno, Livno - Kupres - Bugojno, Bosanski Petrovac - Ključ, Turbe - Skender Vakuf i na širem području Romanije.

Na Babanovcu, na Vlašiću, jutros je bilo više od 20 centimetara snega, a prizori sa ove planine podsećaju na one januarske i februarske. Inače, saobraćaj se i u drugim delovima BiH odvija otežano po vlažnim i klizavim kolovozima.

IZVOR: BETA, TANJUG



0 коментара:

Постави коментар

Preporuceni clanci

 
Svi mi koji volimo Novi PazarPovratak na vrh Strane Copyright © 2010 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by HackTutors