Svi mi koji volimo Novi Pazar

31. 5. 2012.

Zaustaviti divljanje žandarmerije u Novom Pazaru

Novi Pazar Vesti

Glavni muftija Muamer ef. Zukorlić u izjavi za Sandžak PRESS najoštrije je osudio nasilničko ponašanje pripadnika specijalnih snaga policije koji od jutarnjih sati vrše upad u kuće građana. Naime, u nekoliko gradova Srbije, između ostalih i u Novom Pazaru, u toku je akcija SBPOK-a i Tužilaštva za organizovani kriminal, kako se navodi, na "razotkrivanju finasijskog kriminala". Prema nepotvrđenim informacijama žandarmerija je izvršila pretres porodične kuće muftije Zukorlića, ali i kuća njegove braće od tetaka

Žandarmerija
Photo: SandzakPRESS


„Nema sumnje da je u pitanju još jedan akt nasilja sa ciljem gaženja dostojanstva pripadnika bošnjačkog naroda“, rekao je Zukorlić istakavši da je „upad u spavaće sobe muslimana i muslimanki najgrublji oblik gaženja dostojanstva i elementarnog prava čovjeka“.

„Od ministra i direktora policije kao i nadležnih tužilačkih i pavosudnih organa tražim da se vinovnici nasilničkog ponašanja hitno privedu pravdi“, kazao je predsednik i glavni muftija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.

Žandarmerija protiv građana
Nemiri u Novom Pazaru: 
Žandarmerija protiv građana
Photo: LA


U nekoliko gradova Srbije u toku je akcije SBPOK-a i Tužilaštva za organizovani kriminal, kako se navodi, na "razotkrivanju finasijskog kriminala", a do sada je privedeno 22 osumnjičenih. Prema informacijama koje su objavile novinske agencije navodi se da je uhapšeno 14 direktora i vlasnika privatnih preduzeća i osam carinika.

Žandarmerija protiv građana
Po Dačićevom i Ljajićevom receptu: Strogo sa neprijateljima
Photo: SandzakPRESS


Prorežimski mediji spekulišu da je među uhapšenima i bratanac muftije Muamera Zukorlića Nermin Smailović, koji živi u Novom Pazaru. Prema nepotvrđenim informacijama žandarmerija je izvršila pretres porodične kuće muftije Zukorlića, ali i kuća njegove braće od tetaka. U policiji Novog Pazara agenciji Beti je rečeno da se u tom gradu akcija sprovodi u više objekata. Za sada nema potvrde da je ovaj pretres i hapšenje u sklopu akcije policije koja je od jutros u toku u više gradova Srbije.

Divljanje žandarmerije
Divljanje žandarmerije: 
Dačićevi kadrovi na ulicama Novog Pazara

Photo: SandzakPRESS

U toku su pretresi na 45 različitih lokacija širom Srbije. Akcija Žandarmerije počela je jutros oko šest sati u Beogradu, Pančevu, Subotici, Novom Bečeju i Novom Pazaru, u više od 20 objekata.

Pripremile: e-Novine


0 коментара:

Постави коментар

Preporuceni clanci

 
Svi mi koji volimo Novi PazarPovratak na vrh Strane Copyright © 2010 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by HackTutors