Svi mi koji volimo Novi Pazar

21. 6. 2012.

Novi Pazar - Funkcije podelili SDP i SDA

Novi Pazar 

Formirana nova vlast u Novom Pazaru
AUTOR: S. NOVOSEL

Novi Pazar - Kada je u pitanju konstituisanje nove lokalne vlasti u Novom Pazaru, ono što je bilo jasno odmah nakon završetka lokalnih izbora, ozvaničeno je pre nedelju dana. Novu gradsku vlast predvode dve najjače bošnjačke partije – Sandžačka demokratska partija (SDP) i Stranka demokratske akcije (SDA).

sdp/sda

Na osnovu koalicionog sporazuma između koalicije Evropski Novi Pazar – SDP, SDPS, DS i SZS i SDA, za predsednika Skupštine grada izabran je Fuad Baćićanin generalni sekretar SDA, a za njegovog zamenika Vinko Dobrić, predsednik Gradskog odbora DS. Novi saziv gradskog parlamenta novi četvorogodišnji mandat poverio je dosadašnjem gradonačelniku Mehu Mahmutoviću. Za zamenika gradonačelnika izabran je Ahmedin Škrijelj iz SDA. Sekretar Skupštine grada u narednom mandate biće Almir Leković, kadar SDP.

Novoformirana koalicija između partija okupljenih oko SDP i SDA ima apsolutnu većinu u gradskoj skupštini sa 31 odbornikom. Treća po snazi je odbornička grupa Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) koja ima 10 odbornika, koalicija SNP-URS četiri i dva odbornika ima koalicija “Pokrenimo Novi Pazar” – SNS-NS-DSS-PSS. Odbornici SNP-URS skupštinsko zasedanje napustili su odmah nakon verifikacije mandata, dvojica predstavnika koalicije Pokrenimo Novi Pazar bili su uzdržani po svim tačkama dnevnog reda, a odbornici BDZ glasali su samo za izbor sekretara Skupštine grada, po ostalim tačkama dnevnog reda bili su protiv ili uzdržani.

U Gradskom veću novi koalicioni partneri imaće po četiri predstavnika. Koaliciju oko SDP predstavljaće Rešad Hodžić, Seadetin Mujezinović, Tarik Imamović i Rifat Ličina, a SDA Muamer Smailbegović, Edin Gudžević, Amel Alić i Ifeta Radončić. Za razliku od prethodnog mandata, u novom u izvršnoj vlasti nema predstavnika srpskog bloka. Predsednik Gradskog odbora NS i odbornik koalicije Pokrenimo Novi Pazar, Gradimir Nedeljković rekao je novinarima da je bilo neformalnih razgovora sa predstavnicima novoformirane vlasti, ali su konkretni dogovori izostali.

Novi-stari gradonačelnik Mahmutović ocenjuje da će novoformirana vlast u narednom periodu “imati težak zadatak da pokuša da od ovog grada napravi mesto u koje će svi želeti da dođu” i da je to veliki posao “koji ne može jedan čovek da radi, već je potrebna velika ekipa uz ozbiljnu podršku”. Primopredaja dužnosti između dosadašnje predsednice Skupštine grada Borke Jovanović I novoizabranog predsednika Fuda Baćićanina i između dosadašnjeg zamenika gradonačelnika Vujica Tiosavljevića i novoizabranog Ahmedina Škrijelja, obavljena je pre tri dana. Novi saziv Skupštine grada, tek, treba da imenuje čelnike javnih preduzeća i ustanova čiji osnivač je grad. Po slovu koalicionog sporazuma tamo gde direktor bude iz redova koalicije koju predvodi SDP, predsednik upravnog odbora i većina članova biće iz SDA i obratno.

izvor:danas.rs


0 коментара:

Постави коментар

Preporuceni clanci

 
Svi mi koji volimo Novi PazarPovratak na vrh Strane Copyright © 2010 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by HackTutors