Svi mi koji volimo Novi Pazar

8. 6. 2012.

Tahirbegović: Uskoro uposleno 200 žena

Vesti


Novi Pazar - Posao će dobiti oko 200 žena, kojima neće trebati visoke škole, te će biti dovoljno nasleđeni ili urođeni talenat pravljenja dobrih domaćih jela i kolača.

REKIC


Naime, firma „Euro baget“, koja posluje u okviru korporacije „Rekić“ iz Novog Pazara proširila je proizvodnju i potpisala ugovor sa mnogim firmama u zemlji i inostranstvu.

Turska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, ali i mnoge firme iz Srbije poslovaće sa Euro bagetom, a tamošnji stanovnici imaće priliku da probaju domaće tradiconalne proizvode sa prostora Sandžaka. S obzirom da fabrika poseduje sve standarde za evropsko tržište najavaljena je i saradnja sa Slovenijom, kaže vlasnik tog preduzeća Džemal Tahirbegović.

On ističe da je najbitnije što su se stekli uslovi za zapošljavanje znatnog broja žena.

„Firme sa kojima ćemo ubuduće poslovati su velike i sa velikim brojem objekata, tako da se nadam da ćemo uspeti da se na najbolji način suprostavimo ovom poslovnom izazovu. U narednim danima ćemo uz pomoć Gradske uprave, nadam se države i naših funkcionera moći da zaposlimo oko 200 žena, koje poznaju ovaj posao i to će biti možda najveća fabrika prehrane u ovom regionu”, rekao je Tahirbegović.

„Euro baget „bavi se proizvodnjom prepoznatljivih proizvoda sa ovih prostora, kao što su sandžačke mantije, pite i baklve.

Većina žena u Novom Pazaru umešna je u u spremanju ovih jela tako da neće biti problema da se nađe radna ženska snaga za ovaj posao.

Tahirbegović: Uskoro uposleno 200 žena Video
S.Dražanin
rtvnp.rs



0 коментара:

Постави коментар

Preporuceni clanci

 
Svi mi koji volimo Novi PazarPovratak na vrh Strane Copyright © 2010 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by HackTutors