Svi mi koji volimo Novi Pazar

16. 7. 2012.

Kou: London spreman i za Olimpijadu i za Ramazan

Vesti-Sport

Autor: Tanjug

Predsednik Organizacionog komiteta Olimpijskih igara u Londonu (LOCOG) Sebastijan Kou izjavio je da je taj grad u potpunosti spreman za sve potrebe sportista, stručnih timova i gledalaca na predstojećim igrama, pa i za potrebe sportista u toku muslimanskog meseca posta - Ramazana.

Olimpijske igre

Kou je kazao da su u toku planiranja Olimpijskih igara u LOCOG-u bili svesni da se muslimanski sveti mesec i održavanje Igara poklapaju i da je zato preduzeto sve kako bi i sportistima muslimanske veroispovesti bilo omogućeno učešće.

- Svesni smo da se ovde radi o velikoj sportskoj manifestaciji, a ne o samitu bezbednosti. Ja samo želim da pošaljem poruku da je naš cilj da igre proteknu u sigurnom okruženju... Svesni smo posebnih potreba muslimana u toku njihovog svetog meseca Ramazana i predvideli smo da njihove potrebe budu ispoštovane i zadovoljene, i to ne samo sportista, već i stručnih timova i samih gledalaca - rekao je Kou za tursku Anadoliju.

Jednomesečni ramazanski post za muslimane počinje 20. jula, a Olimpijske igre 27. jula.

Kao najveći mogući problem igara, Kou vidi vremenske uslove.


- Do sada smo svedoci kišnog leta, ali po tom pitanju smo ograničeni i ne možemo sve predvideti - rekao je Kou.



0 коментара:

Постави коментар

Preporuceni clanci

 
Svi mi koji volimo Novi PazarPovratak na vrh Strane Copyright © 2010 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by HackTutors