Svi mi koji volimo Novi Pazar

18. 7. 2012.

Najdraži gost kuca na vrata


U četvrtak 19. jula 2012. sa akšamom nastupit će ramazan 1433. hidžretske godine. Ramazan je mjesec posta, itikafa i sadakatu-l-fitra. U njemu je najodabranija noć Lejletu-l-kadr – noć u kojoj je počela objava Kur'ana. 

  kandilje

Ramazan je mjesec mnogih blagodati – mjesec milosti, praštanja, blagoslova, ibadeta, truda, predanosti i discipline. Uzvišeni Allah je odlikovao mjesec ramazan nad ostalim mjesecima velikim brojem odlika i vrijednosti. Ramazan je mjesec u kojem je počela objava Kur’ana, mjesec pokajanja, oprosta grijeha i oslobođanja od vatre. Mjesec u kojem je noć Lejletu-l-kadr, koja je bolja od hiljadu mjeseci. Ramazan je mjesec darežljivosti, dobročinstva i dove koja se uslišava. U ramazanu se nagrada za dobra djela umnogostručuje, vrata Džehennema su zatvorena, vrata Dženneta su otvorena i šejtani su stavljeni u okove. Ramazan kod muslimana budi i jača osjećaj ljubavi u ime Allaha.

(rtvtkba)


0 коментара:

Постави коментар

Preporuceni clanci

 
Svi mi koji volimo Novi PazarPovratak na vrh Strane Copyright © 2010 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by HackTutors