Svi mi koji volimo Novi Pazar

17. 7. 2012.

Opet blokada magistrale zbog vode


Meštani novopazarskog naselja Deževski put blokirali su i danas magistralni pravac Novi Pazar - Kraljevo, tražeći od nadležnih rešavanje problema vodosnabdevanja.

Cesma
Ilustracija (Guliver/Getty Images)

Dok traje blokada, delegacija koju čini nekoliko meštana razgovara sa čelnicima JKP "Vodovod i kanalizacija" i Gradske uprave.

Meštani su blokirali magistralni put Novi Pazar -Kraljevo, u blizini Specijalne bolnice "Novopozarska banja", kao i stari put Novi Pazar -Raška, kod Petrove crkve.

Saobraćaj je obustavljen i propuštaju se samo kola Hitne pomoći.

Meštani ovog naselja više od dvadesetak dana nemaju vodu i snalaze se tako što na gradskim česmama prikupljaju vodu i koriste je za svoje potrebe.

Direktor JKP "Vodovod i kanalizacija" Hanefija Brničanin rekao je juče Tanjugu da je glavni problem u snabdevanju vodom novopazarskog naselja Deževski put nenamenska potrošnja vode.

"Svake noći tu se upumpa oko 1.150 kubika vode, uz pomoć crpne stanice jer ta naselja pripadaju drugoj visinskoj zoni i snabdevaju se vodom preko pumpe", rekao je on, ukazujući da je to prevelika količina vode za snabdevanje 700 domaćinstava, koliko ih živi u naseljima Deževski put i Postenje.

Brničanin je istakao da takvih područja ima najmanje na 10 lokacija u drugoj i trećoj visinskoj zoni u Novom Pazaru i da ta dva naselja nisu jedini problem u vodosnabdevanju u gradu, već samo jedan od ostalih.

"Situacija sa vodonabdevanjem se neće popraviti sve dok se svest građana ne popravi i ljudi shvate da se pitka vode ne koristi za navodnjavanje i zalivanje nego za osnovnu ljudsku potrebu", zaključio je Brničanin.

Meštani su protest prekinuli juče oko 15 sati.

U Novom Pazaru se rekonstruiše vodovod, pa su uvedene i restrikcije, a dosta naselja je bez vode prethodnih dana.

(Tanjug)


0 коментара:

Постави коментар

Preporuceni clanci

 
Svi mi koji volimo Novi PazarPovratak na vrh Strane Copyright © 2010 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by HackTutors