Svi mi koji volimo Novi Pazar

10. 8. 2012.

Džudžević: Ne mogu Dačić i Vučić da nam pišu istoriju!

SDA i BNV ne odustaju od Aćifove rehabilitacije
I pored odluke Vlade Srbije da tabla sa imenom Aćifa Hadžiahmetovića bude uklonjena iz centra Novog Pazara, Stranka demokratske akcije i Bošnjačko nacionalno veće ne odustaju od rehabilitacije komandanta kvislinške muslimanske milicije koji je proglašen za ratnog zločinca.

Novi Pazar


Predsednik BNV Esad Džudžević kaže za „Alo!“ da će o istorijskoj ulozi tog čoveka odlučivati bošnjački istoričari, a ne Ivica Dačić i Aleksandar Vučić.

- Nećemo dozvoliti da Vučić i Dačić pišu našu istoriju i presuđuju ko je zločinac, a ko ne. Bošnjačku istoriju će pisati naši istoričari, a to da li će biti sporna srpskim istoričarima i političarima je samo njihov problem.

Bošnjačko nacionalno veće je pre godinu i po pokrenulo postupak za Aćifovu rehabilitaciju i očekujemo da će se o tome vrlo brzo odlučivati. Postavljanje spomen-table Hadžiahmetoviću bio je izuzeten kulturni događaj kojem su prisustvovali i predstavnici većine političkih partija koje deluju u Novom Pazaru - kaže Džudžević za „Alo!“. Otkrivanju spomen-table Aćif-efendiji prisustvovali su i Mirsad Jusufović i Hivzo Škrijelj, predstavnici partije Rasima Ljajića.

Stranka demokratske akcije Sulejmana Ugljanina juče je saopštila da ne odustaje od svojih stavova o Aćifu, prema kojima je reč o pozitivnoj istorijskoj ličnosti koja ne samo da nije ubijala, već je branila srpsko civilno stanovništvo od Albanaca za vreme Drugog svetskog rata.

Inače, pravo ime Aćif-efendije je Aćif Bljuti, on je bio Albanac sa Kosova, a za vreme Drugog svetskog rata sa svojom oružanom jedinicom bio je u službi fašističke Nemačke i od Hitlera je dobio orden. Partizani su ga streljali 1945. godine jer je odgovoran za ubistvo oko 7.000 Srba.

izvor: alo.rs


0 коментара:

Постави коментар

Preporuceni clanci

 
Svi mi koji volimo Novi PazarPovratak na vrh Strane Copyright © 2010 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by HackTutors