Svi mi koji volimo Novi Pazar

2. 8. 2012.

Na kraju priprema protiv Sloge

FK Novi Pazar
Novi Pazar spremno dočekuje početak Superlige

Novi Pazar - Fudbaleri Novog Pazara spremno dočekuju 11. avgust i početak Superlige, a u prvom kolu ugostiće niški Radnički. Poslednju kontrolnu utakmicu novopazarski „plavi“ igraju sutra, na Gradskom stadionu protiv Sloge iz Kraljeva.

FK Novi Pazar

Veći deo priprema Novopazarci su proveli na Zlatiboru, a trener Dragoljub Bekvalac „delimično“ je zadovoljan. „Bilo je utakmica koje smo odigrali dosta kvalitetno, dok smo protiv Kruševljana kiksnuli. Jednostavno došlo je do opuštanja, neprofesionalnog odnosa igrača prema obavezama, što će biti sankcionisano, jer je naneta šteta klubu“, izjavio je Bekvalac na nedavnoj konferenciji za novinare u Novom Pazaru. Prema njegovim rečima, Novi Pazar u sledećoj sezoni neće imati nikakav imperativ, ali da u klubu ne razmišljaju o borbi za opstanak. „Nemoguće je da nam predstoji slabija sezona od prošle, jer bi to bila katastrofa za klub“, dodao je Bekvalac. Mada je Novi Pazar u prelaznom roku doveo više fudbalera, Bekvalac nije baš zadovoljan igračkim kadrom. „U svakoj liniji tima nam nedostaje po jedan kvalitetan igrač, a za dve ili tri pozicije nemamo adekvatnu konkurenciju. Teško je dovesti pravog igrače za malo para, ali do kraja prelaznog roka će nam, verovatno, doći još neko pravo pojačanje“, kazao je Bekvalac.

Medijima i publici su predstavljeni i novi igrači novopazarskog superligaša: Enver Alivodić, Darijan Damjanović, Ivan Đoković i Saša Popin. Alivodić je bio posebno emotivan. „Posle tri i po godine ponovo sam u matičnom klubu i puno stvari je znatno bolje nego što je bilo tada, pre svega stadion. Ne bih da obećavam neke visoke pozicije, ali priželjkujem plasman u sredini tabele i manje napetosti nego prošle sezone“, rekao je Enver Alivodić. Od iskusnog defanzivca Ivana Đokovića očekuje se da ojača poslednju liniju odbrane.

- Ubeđen sam da nisam pogrešio u izboru nove sredine. Svi ovde žive za fudbal i odani su mu na poseban način. Baš zbog toga, obaveza svih, i starosedelaca i nas koji smo tek došli je da damo sve od sebe, izgaramo srcem na terenu i verujem pomerimo granicu, odnosno da ostvarimo bolji plasman nego u prošlom prvenstvu, rekao je Đoković. Saša Popin je izjavio da je u Novi Pazar došao na Bekvalčev poziv, a pun je hvale za novopazarske navijače. „ O Novom Pazaru sam čuo mnogo toga lepog, naročito o publici, koja je verovatno najbolja u Srbiji. Sjajno sam prihvaćen od strane saigrača, verujem da možemo da izborimo plasman u sredinu tabele“, kazao je Popin.

Bosanski internacionalac Dario Damjanović veruje da će naredno prvenstvo biti teže od prethodnog.“Obzirom da je Pazar u minulom šampionatu bio novajlija, mnogi su ga shvatali olako i možda sa dozom potcenjivanja. Sada je situacija drugačija, jer su rivali uvideli da su pogrešili u proceni i da će nas sada shvatiti maksimalno ozbiljno i sa uvažavanjem. No, verujem da ova ekipa, sa pojačanjima, može do boljeg plasman nego u minulom šampionatu“, poručio je Damjanović.

Pod znakom pitanja

Premijerna utakmica Novi Pazar-Radnički pod znakom je pitanja zbog neizmirenih obaveza. Niški fudbalski klubovi Radnički i Mašinac biće suspendovani ako do 9. avgusta ne izmire svoje obaveze, saopštila je nedavno Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije. Klubovi neće moći da igraju prvenstvene, kup ili prijateljske mečeve ako ne izmire svoje obaveze i o tome ne obaveste Disciplinsku komisiju u roku od 48 sati pre odigravanja prve utakmice.

Došli, otišli

Novopazarci su angažovali još Ahmeda Mujdragića, Nenada Todorovića, Rista Ristovića i Denisa Mujkića, a sa klubom treniraju i Kenan Ragipović, Miloš Rnić, Slobodan Jakovljević i Ramazan Bišević. Iz Novog Pazara su otišli: Radenko Bulatović, Đorđe Tutorić, Elvedin Škrijelj, Ivan Babić, Vladimir Bajić, Damir Beširović, Bojan Ostojić, Radan Šunjevarić, Feđa Dudić, Ivan Pešić, Edin Ademović, Dragan Šarac, Vladimir Matić i Miloš Đalac.

AUTOR: S.D.
izvor:danas.rs


0 коментара:

Постави коментар

Preporuceni clanci

 
Svi mi koji volimo Novi PazarPovratak na vrh Strane Copyright © 2010 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by HackTutors