Svi mi koji volimo Novi Pazar

23. 8. 2012.

U Novom Pazaru bez zalivanje zelenila pijaćom vodom

Novi Pazar
Novopazarska "Čistoća" prestaće da koristi pijaću vodu iz gradske mreže i za zalivanje većih zelenih površina preći na korišćenje bunara, izjavio je danas direktor tog javnog komunalnog preduzeća Hivzo Škrijelj.


Škrijelj je Sto plus radiju izjavio da će krajem ovog meseca početi sa postavljanjem novog sistema navodnjavanja i zalivanja u Novom Pazaru.

"Nećemo više za zalivanje zelenih površina koristiti i po nekoliko hiljada kubika pijaće vode. Tako ćemo i značajno smanjiti ukupnu potrošnju", kazao je Škrijelj.

Filterska postrojenja u Novom Pazaru preradjuju oko 400 kubnih metara vode u sekundi, ali to nije dovoljno za uredno snabdevanje svih delova grada.

Svakog leta na snazi su restrikcije, pa većina potrošača vodu dobija tek na po nekoliko sati dnevno.

"Planirali smo da u početku na ovaj način zalivamo pet većih zelenih površina. Kasnije ćemo nove sisteme za navodnjavanje postaviti na mestima sa više od 20 ari ukupne površine", pojasnio je direktor novopazarske "Čistoće".

Izvor : (Beta)


0 коментара:

Постави коментар

Preporuceni clanci

 
Svi mi koji volimo Novi PazarPovratak na vrh Strane Copyright © 2010 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by HackTutors