Svi mi koji volimo Novi Pazar

13. 4. 2012.

Свечано отворен реновирани Градски стадион у Новом Пазару

Sport

- Ово је ваш новац и ми смо га само вратили. Заслужујете много више, и сигуран сам да ће се овај град и овај регион још више развијати, истакао је Дулић




НОВИ ПАЗАР: Реновирани Градски стадион у Новом Пазару свечано је отворен, након што су у рекордном року завршени радови на изградњи северне и западне трибине, за које су средства заједнички издвојили Влада Србије, Фудбалски савез Србије и локална самоуправа.

Министар у Влади Србије Оливер Дулић рекао је да Нови Пазар заслужује да има модеран фудбалски стадион и да је држава издвајањем средстава само вратила новац становницима овог краја.

"Ово је ваш новац и ми смо га само вратили. Заслужујете много више, и сигуран сам да ће се овај град и овај регион још више развијати. Данас су створени услови да деца осете шта је то лепота спорта", истакао је Дулић.

Он је додао да ће Влада Србије увек помагати људима из Новог Пазара, посебно када имају овако добре идеје.

"Нови Пазар је показао да је изузетно озбиљан и уверен сам да ћемо још много тога заједно изградити. Желим вам да сваком ко дође овде да игра будете респектибилан противник. И наравно, да увек победи спорт, да не буде насиља, лоших речи и политике, само спорта", поручио је Дулић.

Градоначелник Новог Пазара Мехо Махмутовић рекао је да су радови завршени у рекордном року и најавио наставак реконструкције.

"Ово је добар доказ сарадње са Владом Србије, Фудбалским савезом Србије и другим пријатељима. Гарантујем да ћемо у наредном периоду завршити и јужну трибину, као и да ћемо од маја наредне године имати рефлекторе. А пошто испуњавамо све стандарде УЕФА уверен сам да ће се овде ускоро играти и утакмице репрезентације, надам се и европске утакмице Новог Пазара", поручио је Махмутовић.

Председник Управног одбора Новог Пазара Тарик Имамовић рекао је да је поносан што је клуб за мање од годину дана добио ово велелепно здање.

"Захваљујемо се Влади Србије и министру Дулићу, руководиоцима Фудбалског савеза Србије, а посебно нашем председнику, министру Расиму Љајићу. Он је испунио своју дечачку жељу, остварио сан многих генерација и створио услове да се млађе генерације баве фудбалом. Испунио је обећања која је дао када је преузимао клуб, реновиран је стадион и ушли смо у Суперлигу", рекао је Имамовић.

Делегацију Фудбалског савеза Србије предводили су потпредседник Драгољуб Вукадиновић и генерални секретар Зоран Лаковић.

"Желим да се на овом стадиону игра добар фудбал, а да се на трибинама спортски навија. Пре четири године ФСС је покренуо иницијативу улагања у инфраструктуру, заједно са министарством и локалним заједницима. Успели смо у Нишу, Јагодини, Милановцу, Новом Пазару, сутра ћемо у Суботици и другим градовима, а изградили смо и Кућу фудбала у Старој Пазови", рекао је Вукадиновић.

Градски стадион у Новом Пазару тренутно има капацитет од 9.000 гледалаца, а по завршетку свих радова моћи ће да прими између 12.000 и 15.000 гледалаца.


Танјуг


1 коментар:

Preporuceni clanci

 
Svi mi koji volimo Novi PazarPovratak na vrh Strane Copyright © 2010 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by HackTutors