Svi mi koji volimo Novi Pazar

10. 4. 2012.

Kandidatura Zukorlića (ponovo) deli Sandžak



Sabor Islamske zajednice u Srbiji jednoglasno je danas podržao odluku o kandidaturi glavnog muftije te zajednice Muamera Zukorlića za predsednika Srbije.

Muamer Zukorlić

Kako je u Novom Pazaru saopštila Islamska zajednica u Srbiji, toj odluci je prethodila završna reč Zukorlića koji je obrazložio odluku o svojoj kandidaturi za predsednika Srbije.

Muamer Zukorlić, glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji, počeo je u ponedeljak u Novom Pazaru prikupljanje potpisa da bi mogao da se kandiduje za predsedničke izbore 6. maja.

Mešihat IZ Sandžaka osudio

Mešihat Islamske zajednice Sandžaka osudio je danas kandidovanje glavnog muftije Islamske zajednice (IZ) u Srbiji Muamera Zukorlića za predsednika Srbije, ocenjujući to kao čin kojim je on izašao iz Islamske zajednice.

"Kandidovanje Zukorlića za srpskog predsednika je čin kojim je on izašao iz Islamske zajednice i time potvrdio da su Islamska zajednica i njena infrastruktura, u stvari, njegov plen koji želi ne samo sačuvati, nego i uvećati", saopštila je Informativna služba Mešihata IZ Sandžaka.

U saopštenju se navodi da Mešihat IZ Sandžaka osuđuje taj postupak Zukorlića jer "ta kandidatura jasno potvrđuje njegovu misiju koja je godinama cepala Islamsku zajednicu i društvo, unoseći razdor i nemir među ljudima".

"Njegova kandidatura se ne može posmatrati kao hrabrost, niti mudrost, a još manje kao briga za Islamsku zajednicu, ili tek probuđeni patriotizam", piše u saopštenju.

Mešihat IZ Sandžaka pozvao je sve svoje službenike, džematlije i sve pripadnike IZ da svoju pažnju i energiju usmere ka zajedničkom cilju, a to je postizanje jedinstva i davanje podrške onima koji istinski rade za dobrobit svih muslimana i ljudi uopšte.

Izvor: Beta, Tanjug

0 коментара:

Постави коментар

Preporuceni clanci

 
Svi mi koji volimo Novi PazarPovratak na vrh Strane Copyright © 2010 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by HackTutors