Svi mi koji volimo Novi Pazar

15. 5. 2012.

Davutoglu za pomirenje u Novom Pazaru

Novi Pazar Vesti


Ministar spoljnih poslova Turske Ahmet Davutoglu podržao je pomirenje između najistaknutijih političara iz Novog Pazara Rasima Ljajića i Sulejmana Ugljanina

Ahmet Davutoglu
Ahmet Davutoglu

Davutoglu je u Ankari primio Ljajića, ministra rada i socijalne politike Srbije, prilikom čega je govorio o najavljenom pomirenju Ljajića i Ugljanina.

"On (Davutglu) je apsolutno podržao taj naš zajednički pristup o rešavanju svih problema u Sandžaku. Turska će u tom smislu reagovati kroz realizaciju projekata koje smo mi još ranije najavili. Turski sagovornici izneli su uverenje da će to doprineti stabilizaciji i normalizaciji političkih prilika u Sandžaku", kazao je Ljajić.

Ljajić je nakon razgovora sa Davutogluom izjavio i da je tom prilikom bilo reči o realizaciji započetih projekata u Sandžaku.

"Izrazili smo očekivanja da ćemo, nakon izbora u Srbiji, realizovati ono što smo započeli kada se radi o projektima u Sandžaku. Istakli smo očekivanja da ćemo imati i daleko više turskih investicija nego što je to do sada bio slučaj za Srbiju. U svakom slučaju važno je da imamo intenzivne političke razgovore na relaciji Beograd–Ankara i to će se sigurno nastaviti. Verujem da će to pratiti i konkretna privredna saradnja", izjavio je Ljajić agenciji Anadolija.

Tema susreta je, kako se navodi, bila i regionalna saradnja, te nastavak trilateralnih odnosa na relaciji Turska-Srbija-Bosna i Hercegovina.

Tanjug


0 коментара:

Постави коментар

Preporuceni clanci

 
Svi mi koji volimo Novi PazarPovratak na vrh Strane Copyright © 2010 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by HackTutors