Svi mi koji volimo Novi Pazar

2. 5. 2012.

Udar na BMW: Audi kupuje Ducati!

AUDI, član koncerna Volkswagen, na pragu je kupnje legendarnog talijanskog proizvođača motocikala Ducatija.



Prošlog mjeseca je Financial Times najavio da bi Ducati, koji je trenutno u vlasništvu grupacije Investidustrial, mogao uskoro promijeniti vlasnika.

"Zbog daljnjeg razvoja potreban nam je snažan partner. Netko iz vrha svjetske autoindustrije", rekao je tada predsjednik uprave Ducatija Andrea Bonomi.

Prema najnovijim saznanjima Financial Timesa, razgovori između vodstava dviju kompanija su u poodmakloj fazi, dok je Reuters pojasnio razloge Audija za ovom akvizicijom.

Vrhunski i uspješan brand poput Ducatija pridonijet će daljnjem rivalitetu Audija i BMW-a, odnosno njegovoj proizvodnji motocikala. Visoka stručnost i kvaliteta izrade motora, podrška Audijevih konstruktora koji već pokrivaju raspon od proizvodnje automobila do teških kamiona i plovila, dodatno će pripomoći razvoju Ducatija, piše Reuters

"Volim sve što je crvene boje", kratko je i znakovito poručio izvršni direktor Volkswagena Martin Winterkorn.

Ducati je jedan od tri preostala proizvođača koji se natječu u klasi MotoGP, a njihove motocikle voze višestruki svjetski prvak Valentino Rossi i Nicky Hayden, plus još dva satelitska vozača, a prošle godine je na Ducatiju naslov pobjednika u World Superbiku osvojio Carlos Checa.

Članice VW grupe uz Audi već su brandovi Lamborghini, Škoda, Seat, Bentley i Bugatti, plus MAN i Scania kamioni.


0 коментара:

Постави коментар

Preporuceni clanci

 
Svi mi koji volimo Novi PazarPovratak na vrh Strane Copyright © 2010 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by HackTutors