Svi mi koji volimo Novi Pazar

8. 6. 2012.

Novak: Pravo vreme za revanš

Novak Đoković je prošle godine do Rolan Garosa igrao najbolji tenis u karijeri, pružao partije kojima je zadivio svet, ali nije uspeo da stigne do finala u Parizu. Zaustavio ga je Rodžer Federer. Godinu dana kasnije nalazi se na istom mestu, u istoj misiji - nadigrati Švajcarca za borbu za trofej jedinog grend slema koji mu nedostaje u karijeri.

Novak Djokovic
Novak Djokovic


POLUFINALE - Prvi i treći teniser sveta sastaju se u petak u polufinalu Rolan Garosa, reprizi duela iz 2011. godine, u 26. međusobnom okršaju.

- Uoči prošlogodišnjeg duela sa Federerom imao sam najboljih šest meseci u životu i imao sam inspiraciju i motivaciju da ga pobedim i tako se osećam i sada. Nadam se da će ovoga puta rezultat biti u moju korist, za razliku od 2011 - izjavio je Đoković uoči polufinalnog duela u petak.

Nole će prvi put u karijeri juriti finale u Bulonjskoj šumi, dok će Federeru to biti prilika da se šesti put dokopa meča za titulu u Parizu, koju je osvojio samo jednom, 2009. godine.

- U ovakvim duelima, u poslednjim kolima na grend slemovima ne možete da očekujete lagane mečeve. Mislim da će samo nekoliko poena odlučiti pobednika. Prošle godine odigrali smo fantastičan meč i nadam se da će i ovog puta biti tako. U Parizu igram na najvišem nivou i mislim da je neophodno i da protiv Federera budem koncentrisan od početka meča i da odmah nametnem svoju, agresivnu igru. To je upravo ono što uvek očekujete od Rodžera - da kontroliše igru od starta. Uvek je veliki izazov igrati protiv Federera i verujem da ako budem igrao najbolje, mogu do pobede - istakao je srpski as.

Đoković odlično poznaje Federera. Do sada su odigrali čak 25 duela i Švajcarac vodi sa 14:11.

izvor:24sata.rs

0 коментара:

Постави коментар

Preporuceni clanci

 
Svi mi koji volimo Novi PazarPovratak na vrh Strane Copyright © 2010 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by HackTutors