Svi mi koji volimo Novi Pazar

11. 6. 2012.

Đoković duplom servis greškom izgubio finale Rolan Garosa

Novak Đoković duplom servis greškom izgubio je u finalu Rolan Garosa! Španac Rafael Nadal dobio je meč rezultatom 6:4, 6:3, 2:6, 7:5.

Novak Đoković
Novak izgubio u finalu Rolan Garosa 
| Foto: Reuters |


Finalni meč nastavljen je danas nakon što je sinoć prekinut zbog kiše u Parizu, pri vođstvu Nadala od 2:1 u setovima i prednosti Đokovića (2:1) u četvrtom setu.

Nadal je treći put uzastopno, a ukupno sedmi put osvojio Rolan Garos
i zaradio dve hiljade ATP poena i milion i 250 hiljada evra.

Nadal je bolje počeo meč i lako i ubedljivo dobio prva dva seta, u kojima je po tri puta oduzimao servis Đokoviću, dok je prvi teniser sveta uspeo Špancu da uzme brejk dva puta u prvom i jednom u drugom setu.

Đoković se u trećem setu "vratio" u meč, kada je tri puta oduzeo servis Nadalu i ubedljivom igrom smanjio prednost Španca na 2:1.

Srbin je potom uspeo da i u četvrtom setu uzme brejk i povede sa 2:1 u gemovima, ali je tada po drugi put meč prekinut zbog kiše, a kasnije i definitivno odložen za danas.

Odlaganje meča je više odgovaralo Nadalu, koji je dva puta oduzeo servis Đokoviću, a svoj zadržao i sa 7:5 dobio četvrti set i osvojio titulu.

Novak je u poslednjem gemu na 30:30 fantastično servirao, a Nadal je na neverovatan način uspeo da vrati lopticu i ne samo to, diktirao je tempo za 30:40.

Usledila su dva velika auta Novaka, odnosno dupla servis greška u presudnom trenutku meča i san o osvajanju Pariza za Novaka će i dalje biti samo san.


Nadal je zaplakao na kraju meča
| Foto: Reuters |

Rafa je bio toliko radostan posle pobede da je preskočio ogradu i otišao do svoje lože gde se grlio sa ocem i stricom, potom i devojkom. Krenule su mu suze radosnice, i njegovim najbližima takođe, dok je Novak za to vreme sedeo na klupi i zamišljeno gledao u daljinu.

Špancu je ovo rekordna sedma titula na otvorenom šampionatu Francuske.

Da je pobedio, Đoković bi bio prvi tenisert posle 43 godine koji je vezao četiri uzastopna trijumfa na najvećim turnirima - Vimbldon, US open, Australijan open i Rolan Garos.

Ovo je tek drugi put u istoriji da turnir nije završen u nedelju. Prvi put to se dogodilo 1973. godine kada su se u finalu sastali Rumun Ilije Nastase i Jugosloven Nikola Pilić. Taj meč završen je tek u utorak, pobedom Nastasea od 3:0.

izvor:24sata.rs


0 коментара:

Постави коментар

Preporuceni clanci

 
Svi mi koji volimo Novi PazarPovratak na vrh Strane Copyright © 2010 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by HackTutors