Svi mi koji volimo Novi Pazar

1. 6. 2012.

Đoković preslišao Devildea, u osmini finala duel sa Sepijem

Vesti - Sport

Novak Đoković je održao čas Francuzu Nikoli Devildeu u trećem kolu Rolan Garosa i pobedom od 6:1, 6:2, 6:2 prošao u osminu finala gde ga čeka Italijan Andreas Sepi od koga nikada u karijeri nije izgubio.

Novak Đoković
Novak Đoković 
Foto: Reuters


Prvi gem je nagovestio visoke ambicije domaćeg tenisera, koji je odmah došao do brejk šanse, ali ipak nije uspeo da je realizuje. I, to bi bilo sve od njegovog nastupa što je u uvodnim delovima meča bilo vredno pomena.

Za samo petnaest minuta Novak je majstorijama sa osnovne linije stigao do 5:0, a tek u šestom gemu Francuz je stigao do svoje druge gem-lopte, iskoristivši je as-udarcem. Tri asa Đokovića bila su odgovor, a ujedno i kraj prvog seta.

Digao je 32-godišnji Devilde publiku kada je, pomalo komično, proslavio brejk na startu drugog seta, za izjednačenje na 1:1, ali je potom Novak još jednom osvojio pet gemova u nizu, odigravši zaista maestralno, što samo hrabri pred naredne nastupe.

Serijom od 4:0 Đoković je otvorio treći set, prepun dobrih poena ali i zabave na terenu "Suzan Lenglen". Francuski teniser koji je stigao iz kvalifikacija je davao sve od sebe, što je publika nagrađivala ovacijama kada bi u dugoj razmeni udaraca nadmudrio lidera ATP liste, ali pobednik je već uveliko bio poznat.

U osmini finala Đoković će igrati sa Italijanom Andreasom Sepijem koji je savladao Fernanda Verdaska sa 7:5, 3:6, 6:3, 4:6, 6:2.

Protiv 25. igrača sveta Nole je igrao sedam puta i svih sedam mečeva je dobio. Poslednji put ove godine u Monte Karlu sa 6:1, 6:4.

D.Nikolic
izvor:24sata.rs




0 коментара:

Постави коментар

Preporuceni clanci

 
Svi mi koji volimo Novi PazarPovratak na vrh Strane Copyright © 2010 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by HackTutors