Svi mi koji volimo Novi Pazar

3. 6. 2012.

Đoković savladao Sepija nakon više od četiri sata igre

Sport - Vesti


Najbolji teniser sveta Novak Đoković savaldao je u osmini finala Rolan Garaosa Andreasa Sepija, rezultatom 3:2 (4:6,6:7,6:3,7:5, 6:3).

Novak Đoković
Novak Đoković


Poveo je Novak Đoković u prvom setu sa 3:0, ali se Sepi brzo vratio u igru i izjednačio rezultat. U devetom gemu usledio je pad koncentracije u igri prvog tenisera sveta, što je Sepi iskoristio i prvi set završio u svoju korist, iako je Đoković imao početno vođstvo.

U drugom setu Sepi i Đoković stigli su do tajbrejka u kojem su obojica odlično servirali, mini brejkovi su izostali, a Sepi je prvi stigao do set lopte - 6:5. Novak je u odlučujućem trenutku seta pogodio mrežu što je označilo gubitak drugog seta.

Nakon dva izgubljena seta, Đoković se poput pravog šampiona vratio u meč i izjednačio na 2:2 u setovima.

Preokret posle 0:2

Đoković je poslednji put posle 0:2 preokrenuo tok meča, a da nije igrao protiv Federera, Nadala ili Mareja, na US Openu 2010. godine u duelu sa Viktorom Troickim.

Posle četiri sata i 15 minuta igre, Novak Đoković je sačuvao servis i došao do jedne od najtežih pobeda u karijeri i na Gren slem turnirima.

Ovo je bio osmi put da Đoković igra protiv Sepija i nije pretrpeo nijedan poraz.

Italijan je ranije ove godine nasledio srpskog tenisera na tronu Serbia opena pošto je srpski teniser preskočio učešće na turniru u Beogradu.

Novak će u četvrtfinalu igrati protiv Stanislasa Vavrinke ili Žo Vilfreda Conge.


0 коментара:

Постави коментар

Preporuceni clanci

 
Svi mi koji volimo Novi PazarPovratak na vrh Strane Copyright © 2010 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by HackTutors