Svi mi koji volimo Novi Pazar

8. 6. 2012.

Đoković srušio Federera, u finalu protiv Nadala

Sport

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je Švajcarca Rodžera Federera u polufinalu Rolan Garosa - 3:0 (6:4, 7:5, 6:3).

Novak Đoković
Novak Đoković | Foto: Reuters |    


Prvi je do brejk šanse došao Švajcarac i odmah je iskoristio u petom gemu. Njegova radost potrajala je samo četiri minuta jer je istom merom uzvratio Nole, koji je odmah izjednačio na 3:3.

Drama je potrajala još 15-ak minuta, a onda je na servise švajcarskog tenisera Đoković počeo da igra možda i najbolji tenis. Njegovo vraćanje početnih udaraca Federera postalo je neverovatan problem za Rodžera koji je došao u situaciju da mora da spasava dve brejk/set lopte.
Nije uspeo - Đoković je uzeo prvi set!

Novak Đoković
Novak Đoković | Foto: Reuters |    

Drugi set nije počeo dobro po Đokovića. Novak je vodio sa 40:0 u prvom gemu, a onda je dozvolio da Rodžer povede sa 3:0 u gemovima, uz dva brejka.

Novak je nakon toga ostavio Federera bez osvojenog poena na Švajcarčeve servise i tim brejkom prišao na 3:1. Nedugo zatim je, uz samo jedan izgubljeni poen (i to svojom greškom) smanjio zaostatak još više.

Imao je Novak šanse i da izjednači, ali se Federer nije dao. Osvojio je šesti gem - poveo sa 4:2, a u narednom stigao do tri brejk-šanse. Sve tri je Đoković neutralisao i tri minuta kasnije brejkom došao do 4:4.

Usledio je brejk Švajcarca - a onda čak tri uzastopna gema koja su pripala Novaku koji je, u setu sa ukupno sedam brejkova, izašao kao pobednik!

Rodžer Federer
Rodžer Federer 
| Foto: Reuters |         

Prvi je poklekao Federer u ovom setu. Novak je tako poveo sa 4:2. Bez izgubljenog poena osvojio naredni servis-gem za 5:2, a nedugo zatim uz maestralno skraćenu dijagonalu došao do dve meč-lopte.

Posle ukupno 125 minuta drugu je iskoristio za lekciju Rodžeru i zakazivanje duela saNadalom.

Autor: D. Nikolić,
izvor:24 sata Foto: Reuters


0 коментара:

Постави коментар

Preporuceni clanci

 
Svi mi koji volimo Novi PazarPovratak na vrh Strane Copyright © 2010 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by HackTutors