Svi mi koji volimo Novi Pazar

4. 6. 2012.

Rasim Ljajić na sudu zbog sindikata

Srbija
Sindikati i poslodavci će protiv ministra rada pokrenuti krivičnu prijavu zbog davanja reprezentativnosti Konfederaciji slobodnih sindikata. Ljajić nema ništa protiv da odluku donese Ustavni sud

Rasim Ljajić


Savez samostalnih sindikata, sindikat Nezavisnost i Unija poslodavaca Srbije najavili su krivičnu prijavu protiv ministra rada zbog davanja statusa reprezentativnosti Konfederaciji slobodnih sindikata.

Ministar rada i socijalne politike brani se da je odluka o reprezentativnosti Konfederacije slobodnih sindikata doneta na osnovu mišljenja nezavisne komisije i da će, ukoliko čitav slučaj stigne pred sud, Ministarsvo poštovati svaku odluku.

Kako je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare sindikata i UPS, krivična prijava, zbog te odluke, biće pokrenuta i protiv državnog sekretara u Ministarstvu rada i socijalne politike Srbije Snežane Lakićević.

- Konfederaciji slobodnih sindikata data je reprezentativnost a zbog takve odluke Odbor za utvrđivanje reprezentativnosti sindikata i udruženja poslodavaca, podneće krivičnu prijavu protiv odgovornih i cela priča će se preneti i na međunarodni nivo – kazao je poredsedavajući tog odbora Zoran Mihajlović.

Ljajić je naveo da rešenje o reprezentativnosti nije potpisao on, već državna sekretarka.

- Odluka je potpisana na osnovu mišljenja nezavisne komisije, pošto je rad Odbora za reprezentativnost sindikata blokiran – kazao je Ljajić.

Ministar nema ništa protiv da konačnu odluku donese Upravni sud i ističe da će se svako rešenje poštovati.

(I. M. / Beta)


0 коментара:

Постави коментар

Preporuceni clanci

 
Svi mi koji volimo Novi PazarPovratak na vrh Strane Copyright © 2010 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by HackTutors