Svi mi koji volimo Novi Pazar

25. 6. 2012.

Novi Pazar - Skupština imenovala sedam novih direktora JP

Novi Pazar
Napisao JedinsTVo ponedeljak, 25 jun 2012 

Nova skupštinska većina u Novom Pazaru, “Lista evropski Novi Pazar” i “Lista SDA Sandžaka”, počela je sa sprovođenjem koaliciong sporazuma. Naime, oni su na današnjoj drugoj sednici novog saziva Skupštine, izglasali nepovrenje sedmorici direktora Javnih preduzeća, a na njihova mesta, shodno prethodnom dogovoru postavili nove ljude, za koje su rekli da su najbolji izbor u ovom trenutku.

Skupština grada

Radnici Sportskog saveza i Vodovoda i dalje će imati iste direktore, Envera Gusinca i Hanefiju Brničanina iz redova “Liste evropski Novi Pazar”. Ta lista, dala je i direktora Kulutrnog centra, Huseina Memića i jedinu pripadnicu nežnijeg pola, među danas izglasanim diretorima, Fatimu Durović, kojoj je pripalo rukovođenje Centrom za decu i omladinu „Duga“ Dok je ne predlog “Liste SDA Sandžaka” za direktora Zavoda za urbanizam imenovan Ruždija Serezlić, Direkcije za izgradnju, Esad Suljović, Sportskog centra, bivši rukometaš, Mirsad Ikić, Narodne biblioteke, Avdija Salković i Turističke organizacije, Haris Gegić. Iako je dnevnim redom bilo predviđeno, o novim/starim direktorima Gradske čistoće i Regionalne televizije, nije bilo reči, zbog, kako su nam objasnili proceduralne greške.

Odbornička grupa Bošnjačke demokratske zajednice imala je primedbu na zapisnik koji ima se dostavlja i na službenu uzpotrebu jezika i pisma u Skupštini grada.

Skupština grada je po osnovu izbora u izvršnim organima grada, konstatovala ostavke gradonačlnika Meha Mahmutovića, te njegovog zamenika Ahmedina Škrijelja, i članova Gradskog veća, Rešada Hodžića i Edina Gudževića. Njihove zamene su Binasa Ćosović, Nedžad Plojović, Suada Žara i Fuad Gološ. Odbornik nije ni Gradimir Nedeljković ispred “Liste Pokrenimo Novi Pazar”, kao i Nihad Hasanović, Šefadil Spahić, Hanefija Brničanin i Hivzo Škrijelj. Skupština je obrazovala i petočlanu administartivno-mandatnu komisiju, kao i istog broja, Komisiju za statutarna, organizaciona i normativna pitanja. Današnja Skupština imala je 21 tačku dnevnog reda.


0 коментара:

Постави коментар

Preporuceni clanci

 
Svi mi koji volimo Novi PazarPovratak na vrh Strane Copyright © 2010 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by HackTutors