Svi mi koji volimo Novi Pazar

12. 7. 2012.

Odloženo sudjenje Mladiću

Vesti
HAG, 12. jula 2012. (Beta)

- Raspravno veće Haškog tribunala odložilo je u četvrtak nastavak sudjenja Ratku Mladiću, kojem je jutros pozlilo u sudnici, pošto se za sada ne zna kada će Mladić moći da prisustvuje procesu, rekao je predsedavajući sudija Alfons Ori.

Ratko Mladić

Sudije će, po Orijevim rečima, situaciju ponovo razmotriti u petak.

Posle jednočasovne pauze, sudija Ori kazao je da je Mladića, nakon što mu je pozlilo, u zgradi Tribunala pregledala medicinska sestra i da je zatim odlučeno da su potrebni dodatni pregledi.

Mladić je, kako je agenciji Beta rekla predstavnica suda Nerma Jelačić, potom "iz predostrožnosti" prebačen u jednu hašku bolnicu.

"Raspravno veće još nije u mogućnosti da utvrdi kada će Mladić biti u stanju da prisustvuje sudjenju i zato ćemo današnje zasedanje okončati", rekao je sudija Ori.

Novu raspravu, on je zakazao za sutra, kada će, kako je rekao, ili biti nastavljen iskaz drugog svedoka optužbe Dejvida Harlanda ili će biti dodatno razmotreno Mladićevo stanje.


0 коментара:

Постави коментар

Preporuceni clanci

 
Svi mi koji volimo Novi PazarPovratak na vrh Strane Copyright © 2010 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by HackTutors