Svi mi koji volimo Novi Pazar

2. 8. 2012.

Zilkić potpisao sporazum sa S. Arabijom

Vesti
NOVI PAZAR - Reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić izjavio je danas da je sa predstavnicima Vlade Saudijske Arabije potpisao ugovor o osnivanju Kancelarije za privrednu saradnju, kojom se otvara mogućnost da se privrednici iz Srbije pojave na tržištu te arapske zemlje.

Adem Zilkić

Islamska zajednica će pružiti stručnu i administrativnu pomoć svim privrednicima iz Srbije koji žele da izvoze na tržište Saudijske Arabije, rekao je Zilkić na konferenciji za novinare.

Zilkić je rekao da je Ministarstvo vera u prošlom periodu dobro radilo i otklonilo sve nesporazume između crkava i verskih zajednica.

Nadam se i uveren sam da Kancelarija neće umanjiti značaj svoje delatnosti, niti narušiti postignute tekovine Ministarstva vera, ali će verovatno u finansijskom smislu biti slabijeg kapaciteta, rekao je Zilkić.

Zilkić je ocenio da su izborni rezultati najbolji pokazatelj pogrešne politike Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, dodajući da su se oni najmanje bavili verskim pitanjima.

 Izvor: FoNet


0 коментара:

Постави коментар

Preporuceni clanci

 
Svi mi koji volimo Novi PazarPovratak na vrh Strane Copyright © 2010 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by HackTutors