Svi mi koji volimo Novi Pazar

29. 9. 2012.

Novi Pazar zatražio izuzeće dvojice sudija sa svojih narednih mečeva

Sport
Trener Novog Pazara Dragoljub Bekvalac rekao je da će njegova ekipa imati težak zadatak da osvoji tri boda protiv gostujućeg Donjeg Srema u sedmom kolu fudbalske Superlige Srbije.



"Dolazi nam izuzetno čvrsta, kvalitetna i homogena ekipa, istina bez zvučnog imena u postavi. Svi su kao jedan i igraju na rezultat, dobro kontriraju i napadaju na svim delovima terena. Biće nam neophodna podrška publike da bismo došli do pobede", rekao je Bekvalac novinarima na Gradskom stadionu.

Novi Pazar je sedmi na superligaškoj tabeli sa devet bodova, dok šestoplasirani Donji Srem ima bod više.
Trener Novopazaraca je kazao da ne zna hoće li za subotnju utakmicu moći da računa na Miloša Rnića, standardnog levog beka koji se povredio na utakmici Kupa Srbije protiv Mladosti u Lučanima.

"Ne znam da li će Rnić uspeti da se oporavi. Van stroja su još Semir Hadžibulić, Ibrahim Arifović i Admir Kecap. Timovima poput Novog Pazara je veoma teško da potvrde tri boda sa strane iz prošlog kola, pogotovo kada rival, poput Donjeg Srema, želi da se iskupi za poraz na svom terenu", dodao je Bekvalac.

On je ocenio da su sudije u utakmici 1/16 finala Kupa Srbije, kada je Novi Pazar posle izvođenja jedanaesteraca eliminisao Mladost u Lučanima, sudile na štetu njegovog tima.

Novi Pazar je poslao zahtev Fudbalskom savezu Srbije u kome traže izuzeće dvojice sudija pomenutog susreta, Petra i Pavla Pipera, sa utakmica svih selekcija Novog Pazara.

Prvotimac Novog Pazara Emir Lotinac ocenio je da je veliki kvalitet narednog rivala to što je veći deo ekipe Donjeg Srema dugo na
okupu.
"Biće to teška utakmica protiv ekipa koju dobro znamo. Rezultati su im neočekivano dobri, ali i naš tim krase odlična atmosfera u timu i kompaktnost. Daćemo svoj maksimum i uz veliku pomoć publike očekuje da će se stvoriti ambijent u kojem Donji Srem neće imati šta da traži", rekao je Lotinac.

Utakmica između Novog Pazara i Donjeg Srema igraće se u subotu u 16.00 na Gradskom stadionu.

izvor (beta)


27. 9. 2012.

Novi Pazar pobeđuje i bez Bekvalca

Na klupi Novog Pazara u Lučanima je sedeo trener Saša Milanović, dok je šef stručnog štaba Dragoljub Bekvalac bio u Novom Sadu, na utakmici Vojvodina – Donji Srem.


– Želeo sam da vidim ekipu Donjeg Srema, protiv koje igramo u sledećem kolu. Čuo sam o kvalitetima tima iz Pećinaca, ali hteo sam da vidim kakve su im i mane – objasnio je Bekvalac zašto je propustio utakmicu u Lučanima.

izvor:zurnal


Uhapšen zbog lažne dojave

Novopazarska policija uhapsila je maloletnika koji je u sredu uputio anonimnu prijavu o postavljanju bombe u zgradu gradske uprave.

POLICIJA

Policija je u saopštenju navela da je maloletna osoba uhapšena i uz krivičnu prijavu privedena istražnom sudiji Višeg suda u Novom Pazaru. "Protiv osumnjičenog je podneta krivična prijava zbog izazivanja panike i nereda", navodi se u saopštenju.

Policija je juče rano popodne ispraznila zgradu opštine i, posle kokontradiverzionog pregleda, utvrdila da je prijava bila lažna.

26. 9. 2012.

Novi Pazar: Lažna dojava o bombi u opštini

NOVI PAZAR - Zgrada opštine u Novom Pazaru bila je evakuisana na sat vremena zbog, kako su ustanovili pripadnici policije, lažne dojave o postavljenoj bombi.



Nešto posle 14 časova pripadnici Policijske uprave Novi Pazar ušli su u zgradu opštine i iz nje evakuisali sve zaposlene i one koji su se u tom trenutku našli u zgradi zbog dojave da je u njoj postavljena bomba.

Nakon sat vremena istrage potvrđeno je da je dojava bila lažna, a on koji su evakuisani mogli su da se vrate u zgradu.

izvor:tanjug


21. 9. 2012.

Bekvalac: "U Borču bez bele zastave"

FK Novi Pazar
Ekipa Novog Pazara u okviru 06. kola Jelen Super lige gostuje u Borči, Dragoljub Bekvalac se nada pozitivnom rezultatu.

Dragoljub Bekvalac

Trener Novog Pazara Dragoljub Bekvalac izjavio je danas, uoči gostovanja BSK-u u šestom kolu Super lige Srbije, da će njegova ekipa pokušati da ostane neporažena u nadigravanju sa domaćim sastavom iz Borče.

"BSK je tim koji zna da igra fudbal, što su pokazali pobedama u obe utakmice na svom terenu. Nekim od tih igrača sam bio trener, poznajem njihove kvalitete i znam da nam neće biti lako", rekao je Bekvalac novinarima na Gradskom stadionu u Novom Pazaru.

On je ocenio da je Novi Pazar kvalitetno odigrao na prethodna dva gostovanja i da nema razloga da tako ne bude i u Borči.

"Domaćin će sve učiniti da dobije i treću utakmicu na svom terenu, ali i mi ćemo pokušati da nastavimo seriju bez poraza na strani. U prošlom kolu smo neplanirano izgubili dva boda protiv Spartaka, dobre ekipe koja loše stoji na tabeli", kazao je Bekvalac.

Novi Pazar i BSK zauzimaju 10., odnosno 11. mesto na superligaškoj tabeli sa po šest bodova.

Bekvalac za subotnju utakmicu neće računati na povređene Emira Lotinca, Admira Raščića i Semira Hadžibulića, a za sastav ne konkurišu ni nedovoljno oporavljeni Admir Kecap i Filip Stojanović.

"Hendikepirani smo njihovim neigranjem, ali igrači koji dobiju šansu treba da je iskoriste. Neka pokažu da zaslužuju dres ovog kluba, u suprotnom će na polusezoni morati da traže drugu sredinu", rekao je Bekvalac.

Trener Novopazaraca je dodao da nije zadovoljan igrom svojih prvotimaca i da je ubedjen da mogu mnogo bolje.

"Više ili manje, svi mogu bolje da igraju i zato nisam zadovoljan. S druge strane, izgubili smo samo jednu utakmicu, od Crvene zvezde kod kuće, a siguran sam da bi bili hit prvenstva da smo imali podršku svojih navijača na svim mečevima", zaključio je Bekvalac.

Utakmica šestog kola Super lige Srbije izmedju BSK-a i Novog Pazara igraće se u subotu u 16.30 u Borči.

IZVOR: BETA


20. 9. 2012.

Za osam meseci privedeno 634 huligana

U prvih osam meseci 2012. godine pre, za vreme i nakon održavanja sportskih priredbi policija je privela ukupno 634 huligana, od čega je 129 zadržano, rečeno je u četvrtak u MUP-u Srbije.


Protiv njih je podneto ukupno 38 krivičnih i 129 prekršajnih prijava, rečeno je za agenciju Beta.

Početak fudbalskog prvenstva Srbije obeležili su brojni izgredi navijača - u Novom Pazaru jedan čovek je ranjen nožem u sukobu dve navijačke grupe, potukli su se navijači Crvene zvezde i Rada, kao i dve zavadjene grupe navijača Partizana, a u Kragujevcu su se navijači Radničkog i Zvezde tukli i van stadiona i na tribinama.

(Beta)


Tri kandidata za Cerićevog naslednika

Novi Pazar - Novi vrhovni poglavar muslimana BiH i jednog dela u Srbiji biće izabran u nedelju 23. septembra. U konkurenciji za mesto reis-ul-uleme IZ BiH su trojica muftija: tuzlanski Husein Kavazović, travnički Nusret Abdibegović i sarajevski Husein Smajić. Novi duhovni poglavar bira se na sedmogodišnji mandat.

 Muamer Zukorlić

Dr Mevlud Dudić, predstavnik Islamske zajednice (IZ) u Srbiji u Izbornom telu, kaže da će za novog vrhovnog poglavara tajno glasati 377 sabornika IZ, članova Rijaseta, muftija, predsednika mešihata IZ, dekana i direktora islamskih ustanova, glavnih imama i predsednika izvršnih odbora medlisa, ali i da prilikom određivanja kandidata za izbor reis-ul-uleme nije bilo kršenja normativnih akata. 

Novi reis-ul-ulema treba da dobije dvotrećinsku većinu. Mešihat IZ u Srbiji je pre mesec i po dana jednoglasno podržao kandidaturu tuzlanskog muftije Kavazovića i time su otklonjenje sve spekulacije da bi za to mesto mogao da se kandiduje muftija Muamer Zukorlić.

Sadašnji reis-ul-ulema Mustafa Cerić na čelu IZ BiH bio je prethodne dve decenije i nedavno je nizom svečanosti u Sarajevu obeležen taj jubilej. Primopredaja dužnosti između starog i novog vrhovnog poglavara biće obavljena 19. novembra. IZ u Srbiji organizaciono pripada IZ BiH od ujediniteljskog sabora 2007. godine.

AUTOR: S. N.
izvor:danas.rs


Težak meč protiv Novog Pazara

Trener BSK Borče Goran Milojević rekao je u četvrtak da njegove fudbalere očekuje izuzetno teška utakmica protiv Novog Pazara u šestom kolu Super lige.



"Čeka nas jedna izuzetno teška utakmica protiv Novog Pazara, koja je iskusna i kvalitetna ekipa. Moramo da pokušamo da ostanemo neporaženi na našem terenu", rekao je Milojević novinarima u Beogradu.

Milojević je kazao da neće moći da računa na povredjenog defanzivca Nikolu Čelebića, ali da su svi ostali igrači spremni za utakmicu.

Trener ekipe iz Borče je istakao da njegov tim mora da popravi igru u odnosu na prošlo kolo kada je ubedljivo poražen od Rada na Banjici sa 3:0.

BSK u šestom kolu Super lige dočekuje Novi Pazar u subotu u 16.30 na stadionu u Borči.

(Beta)


Policija: Ne postoji razlog za zabranu protesta

Novi Pazar
Protestna šetnja, koju su zbog objavljivanja dela filma "Nevinost muslimana" prijavili navijači lokalnog fudbalskog kluba, urednoje prijavljen i odobren i ne postoje procene koje bi vodile ka zabrani skupa, rečeno u policiji u Novom Pazaru

Novi Pazar

NOVI PAZAR - Novopazaraska policija saopštila je danas da ne postoje razlozi da zabrani za stura najavljenu protestnu šetnju koju su zbog objavljivanja dela filma "Nevinost muslimana" prijavili navijači lokalnog fudbalskog kluba.

Skup je uredno prijavljen i odobren i ne postoje procene koje bi vodile ka zabrani skupa, rečeno je u policiji u Novom Pazaru.

Navijači fudbalskog kluba Novi Pazar "Torcida Sandžak" prijavili su policiji u tom gradu održavanje protestne šetnje povodom objavljivanja dela filma "Nevinost muslimana" koji je izazvao masovne proteste u islamskim zemljama.
Okupljanje i protestna šetnja planirani su za petak u 14 casova, neposredno posto se u novopazarskim džamija okonča najveća molitva - Džuma namaz.

Protestna kolona bi trebalo da krene sa glavnog gradskog trga Isa beg Ishaković do "vrha čaršije", a okupljeni gradani bi se zatim vratili na trg gde je predviđeno obraćanje.


Autor: Agencija BETA


Pazarac švercovao Brazilski šećer

Policija je u vozilu požarevačkih registracija kojim je upravljao osumnjičeni, pronašla 20 vreća od po 50 kilograma šećera u kristalu brazilske proizvodnje, bez potrebne prateće dokumentacije

Secer
NOVI PAZAR - Pripadnici Policijske uprave u Novom Pazaru uhapsili su i uz krivičnu prijavuistražnom sudiji Osnovnog suda predali Salka K. (43) iz sela Špiljani, zbog sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljena trgovina i ometanje službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti ili održavanja javnog reda i mira.

Kako je navedeno u saopštenju PU Novi Pazar, policija je u vozilu požarevačkih registracija kojim je upravljao osumnjičeni, pronašla 20 vreća od po 50 kilograma šećera u kristalu brazilske proizvodnje, bez potrebne prateće dokumentacije.

Vrednost oduzete robe je oko 100.000 dinara, navedeno je u saopštenju.

Autor: Tanjug


19. 9. 2012.

U KROVU AUTOMOBILA OTKRIVENO 3,57 KILOGRAMA SREBRNOG NAKITA

Carinici su na graničnom prelazu Gradina u krovu automobila „bmw“, uz pomoć mobilnog skenera, otkrili 3,57 kilograma srebrnog nakita, saopštila je danas Uprava carina.


Nakon otvaranja krova izvađeno je osam paketića u kojima se nalazio srebrni nakit – prstenje, privesci, broševi, lančići, narukvice i minđuše.

Automobil novopazarske registracije, kojim je upravljao državljanin Srbije iz Novog Pazara, pristigao je 18. septembra na ulaznu stranu graničnog prelaza Gradina iz Turske.

Protiv vozača je pokrenut prekršajni postupak, dok je srebrni nakit privremeno zadržan, navodi se u saopštenju.

IZVOR: TANJUG


Zbog filma protesti i u Novom Pazaru

NOVI PAZAR - Navijači fudbalskog kluba Novi Pazar "Torcida Sandžak" prijavili su policiji u tom gradu održavanje protestne šetnje, povodom objavljivanja dela filma "Nevini muslimani" koji je navodno povod za masovne proteste u islamskim zemljama, jer vređa proroka Muhameda.

Novi Pazar
Kako je Tanjugu rečeno u Policijskoj upravi u Novom Pazaru okupljanje sa protestnom šetnjom je planirano za petak u 14 časova, neposredno nakon što se u novopazarskim džamija okonča najveća molitva - džuma namaz.

Prema tom planu građani bi se okupili na glavnom gradskom trgu Isa beg Ishaković u Novom Pazaru, prošetali do "vrha čaršije" i vratili se na trg gde je predviđeno obraćanje. Skup bi imao samo jedan transparent - "Poslanik u mom srcu".

Građani se na skup pozivaju preko društvenih mreža "Fejsbuk" I "Tviter", kao i preko mnogobrojnih sandžačkih sajtova.

Inače, fudbalski klub Novi Pazar ima navijače koji su podeljeni u više grupa od kojih su vodeći "Torcida" I "Ekstremi", dok su nešto manje značajne "Ultraazuro" I "Horde zla - Hadžet".

izvor: Tanjug 


18. 9. 2012.

Oteo 8.000 evra i lakše povredio vlasnika

Hronika
Novopazarska policija uhapsila Mesuda N koji je putniku u vozilu oteo 8000 evra i povredio ga



NOVI PAZAR - Policija je privela Mesuda N. (36) iz Novog Pazara zbog osnovane sumnje da je od I.B. koji je bio u vozilu oteo 8.000 evra, nanevši mu lake telesne povrede, saopštila je novopazarska policija.

To se dogodilou ponedeljak, a osumnjičenom je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, navodi se u saopštenju.

Autor: Agencija TANJUG


11. 9. 2012.

Hapšenje zbog krađe tri golfa

Osumnjičeni su od 22. do 26. avgusta na teritoriji Novog Pazara ukrali tri vozila marke "golf 2"




BEOGRAD - Službenici Policijske uprave u Novom Pazaru podneli su krivičnu prijavu protiv Harisa K. (24) i Ersana B. (20) iz Novog Pazara zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela teška krađa.

Osumnjičeni su od 22. do 26. avgusta ove godine na teritoriji Novog Pazara ukrali tri vozila marke "golf 2", precizirano je u saopštenju Policijske uprave Novi Pazar.
Policija je pronašla otuđena vozila i vratila ih vlasnicima.

Autor: Agencija TANJUG


Opljačkana menjačnica u Novom Pazaru

Pljačkaši su oteli oko 7.000 evra i 350.000 dinara

Ulica Stevana Nemanje Novi Pazar

NOVI PAZAR - Dve naoružane osobe opljačkale su sinoć oko 19 časova jednu menjačnicu u Ulici Stevana Nemanje u Novom Pazaru.

Prema navodima vlasnika menjačnice, oni su uz pretnju pištoljem, u jednoj od najprometnijih Novopazarskih ulica oteli oko 7.000 evra i 350.000 dinara. Pljačku u kojoj nije bilo povređenih izvela su dvojica muškaraca sa kapuljačama na glavi.

IZVOR: KURIR


8. 9. 2012.

Uhapšeni falsifikatori evra

Hronika
Zbog sumnje da su falsifikovali više od 600.000 evra, policija je uhapsila tri srpska i jednog francuskog državljanina. 

police

Policija je podnela krivičnu prijavu protiv Slavka M. (50) iz Sopota, Petra M. (49) iz Aranđelovca zbog sumnje da su izvršili krivična dela falsifikovanja novca, prevare i nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

Uhapšeni su i Milorad I. (54) iz Mionice i francuski državljanin Kpam E.C. (26) zbog sumnje da su izvršili krivična dela falsifikovanje novca i prevare.

Kako se navodi, akcija je sprovedena u saradnji sa službenicima Policijske uprave u Novom Pazaru, Beograda, Kragujevca, Valjeva, Kraljeva, Niša i Višim javnim tužilaštvom u Novom Pazaru.Policija je, kako se dodaje, od osumnjičenih oduzela 600 700 evra, četiri pištolja i 206 metaka.

Policija je zamolila građane koji su prevareni od strane
osumnjičenih da se jave na broj telefona 020-330-215, PU Novi Pazar.

5. 9. 2012.

Džudžević: Krivična prijava protiv Vučića

Autor: Tanjug

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća u tehničkom mandatu podenti prijavu zbog širenja verske i nacionalne mržnje

Esad Džudžević

BEOGRAD - Predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća u tehničkom mandatu Esad Džudžević najavio je da će podenti krivičnu prijavu protiv potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića zbog, kako je naveo, širenja verske i nacionalne mržnje.

Džudžević je u intervjuu Nedeljniku, pozvao Vučića da dođe u Novi Pazar i da zajedno prouče dokumentaciju o Aćif-efendiji.

Vučić je, naime, najoštrije kritikovao postavljanje spomen ploče Aćif-efendiji posebno prisustvo ministra bez portfelja Sulejmana Ugljanina tom događaju u Novom Pazaru što je kasnije bila i tema vanredne sednice Vlade Srbije. Na toj sednici vlada je zadužila ministarstva pravde i kulture da nalože skidanje tog obeležja.

Istoričari kažu da je Aćif Hadžiahmetović, poznatiji kao Aćif efendija, bio saradnik okupatora i nosilac ordena Gvozdenog krsta drugog reda, kao i da je odgovoran za smrt više hiljada Srba u tom regionu tokom Drugog svetskog rata.

"Pozivam Vučića da dođe u Novi Pazar, da bude naš gost. Da pogleda dokaze koje imamo, a mi ćemo pogledati dokumentaciju koju on ima. Sa Vučićem se poznajem 12 godina i znam ga kao racionalnog političara. To bi bilo najbolje za sve", naveo je Džudžević.

On je dodao da je uveren da Aćif-efendija nije zločinac.

"Ako sud na osnovu dokaza odluči drugačije, neće mi smetati da se ukloni spomen-ploča sa Aćifove rodne kuće", naveo je Džudžević, ocenivši da ne vidi ni jedan racionalan ili istorijski podatak da bi takva odluka mogla da bude donete.

U centru Novog Pazara početkom avgusta Bošnjačko nacionalno veće u tehničkom manadatu postavilo je spomen ploču Aćif-efendiji, ali je užički inspektorat pri Ministarstvu pravde naložio da to obeležje bude uklonjeno u roku od 30 dana.

Gradska uprava Novog Pazara koja je nalog za uklanjanje spomen ploče dobila 9. avgusta nije se oglašavala tim povodom.

Bošnjačko nacionalno veće pokrenulo je ranije pitanje rehabilitacije Aćif efendije.


Suspendovani Biševac i Mehmedović, postupak protiv Jošanice

Miroslav Lukić, disciplinski sudija zona FS RZS, doneo je prve odluke, posle nezapamćene tuče na kraju utakmice Jošanica – Šumadija 1903, kad su brutalno pretučeni pojedini igrači iz Kragujevca.


Pokrenut je postupak protiv zonaša iz Novog Pazara, a do njegovog okončanja suspendovan je i stadion. Jošanica neće moći da igra ni na Gradskom stadionu, već na najmanjoj udaljenosti od 30 kilometara.

Suspendovani su i igrači Jošanice, Muhamed Biševac i Mirsen Mehmedović, kao i Safet Begović, komesar za bezbednost.

U roku od dva dana treba da dostave dodatne izjave i objasne sve što se događalo na kraju utakmice. Neće moći da igraju i da vrše dužnost do okončanja postupka.

Od Policijske uprave u Novom Pazaru su, takođe, zatraženi izveštaji, da bi se identifikovali svi učesnici nemilih scena.

Na osnovu dokumentacije o zdarvstvenom stanju sedmorice igrača, MiloradStevanović, komesar za takmičenje zone „Morava”, uvažio je zahtev Šumadije 1903 za odlaganje utakmica sa Prijevorom u Kragujevcu i Metalcem u Kraljevu, a termini ovih mečeva biće naknadno utvrđeni.

izvor: zurnal

4. 9. 2012.

Pazarci uz Nefči protiv Partizana!

Sport
Navijačka grupa iz Novog Pazara Ekstremi podržaće azerbejdžanski klub u meču Lige Evrope u Beogradu


Foto: Zoran Šaponjić 

Bratski.
Muslim ultrasi, međunarodna navijačka organizacija koja okuplja navijačke grupe u kojima su muslimani iz celog sveta, pozvala je ovih dana navijače Novog Pazara iz grupe Ekstremi da u Beogradu, u prvom kolu Lige Evrope, podrže azerbejdžanski Nefči u utakmici protiv Partizana!

- Osim tog poziva, poznato je da smo mi u bratskim odnosima s navijačima Fenerbahčea, koji takođe dobro sarađuju s navijačima iz Azerbejdžana. Zbog toga imamo duplu obavezu da u Beogradu podržimo Nefči u utakmici s Partizanom - kaže Emir, jedan od vođa Ekstrema.

Navijači su već uputili molbu ambasadi Azerbejdžana u Beogradu da im, ako je to moguće, obezbede autobuski prevoz iz Novog Pazara do srpske prestonice.

- Ako nam oni ne pomognu, mi ćemo se nekako snaći da odemo na tu utakmicu. Ići ćemo u Beograd, osim ako neko ne izmisli razlog i zabrani nam taj put. A to se sve češće dešava, pa uglavnom ne možemo nikud iz Novog Pazara - kažu u Ekstemima.

Nekad je mnogo Pazaraca igralo u Partizanu.
- Istina je, mnogo je Pazaraca igralo u Partizanu. Međutim, već na prvoj utakmici u Beogradu neprijateljski su nas dočekali nacionalističkim parolama „grobara“, koji su i napali naše redare u Novom Pazaru. Na Marakani smo, recimo, mnogo bolje dočekani, i Pazarci sada gaje simpatije prema Zvezdi, a ne prema Partizanu.

Po liniji vere

Navijači iz Novog Pazara već su u kontaktu sa simpatizerima Nefčija, ali još ne znaju da li će iz Bakua stići grupe navijača na utakmicu protiv Partizana.

- U Beogradu ćemo pružiti bratsku podršku fudbalerima Nefčija. To je bratstvo po muslimanskoj liniji, po liniji vere, i ne vidim tu ništa čudno - kaže Emir.

Autor: Zoran Šaponjić
izvor:kurir


1. 9. 2012.

Pazar u Požarevcu buši "Oklop"

Sport
IZVOR: SPORTSKE.NET
U specifičnim uslovima, na neutralnom terenu, danas će se sastati ekipe Smedereva i Novog Pazara u okviru četvrtog kola JSL. Smederevci nisu postigli gol od početka šampionata a Novi Pazar stiže na "gostovanje" prepun optimizma.



Fudbalski klub Smederevo već pre početka današnjeg meča sa Novim Pazarom doživeo je težak poraz.

Teren stadiona kraj stare železare potpuno je uništen i ne ispunjava uslove za odigravanje utakmica Jelen Superlige. Zbog toga su "Oklopnici" morali da se presele u Požarevac gde će na stadionu Mladog Radnika danas dočekati neugodu ekipu Novog Pazara.

Trener Smedereva Aleksandar Janjić priznao je da je Novi Pazar blagi favorit ali se nada da će njegovi puleni konačno popraviti efikasnost i stići do prve pobede.

"Nemamo, istina, prednost domaćeg terena. Novi Pazar je blagi favorit kako zbog neutralnog terena, tako i zbog odlične forme u kojoj se nalazi. Pokušaćemo da, za razliku od prethodna tri meča, budemo efikasni i dođemo do prvog trijumfa" rekao je Janjić.

Strateg Novog Pazara više je fokusiran na kadrovske probleme koje ima pred početak današnjeg meča nego što razmišlja o protivniku.

Defanzivna linija Novog Pazara pretrpela je velike promene a igrači dovedeni u "minut do dvanaest" mogli bi da budu mač sa dve oštrice čega je svestan i Dragoljub Bekvalac.

"Mene brine moj tim. Izgubili smo temelj naše odbrane zbog povrede Mujdragića a u klub su stigli novi fudbaleri i njihovo ubacivanje u "vatru" biće mač sa dve oštrice. Igraćemo otvoreno u želji da ostvarimo pozitivan rezultat i povratimo poljuljano samopouzdanje, posle poraza od Crvene zvezde" istakao je Bekvalac.

Smederevo je u trećem kolu odolelo Radu na Banjici dok Novopazarci u današnji meč ulaze posle poraza na svom terenu od vicešampiona Srbije.

Meč na stadionu na Vašarištu počinje u 17 časova.


Preporuceni clanci

 
Svi mi koji volimo Novi PazarPovratak na vrh Strane Copyright © 2010 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by HackTutors