Svi mi koji volimo Novi Pazar

14. 4. 2012.

Pazarci i Zvezdi uzeli bod!

FK Novi Pazar

Derbi meč 24. kola Superlige između Novog Pazara i Crvene zvezde završen je bez golova, 0:0, a znatno bolji utisak od aktera na terenu ostavili su domaći navijači na tribinama, koji slave vredan bod svojih ljubimaca. Najzad pobeda Vojvodine, Radnički sve bliže Evropi,



Domaći navijači, njih oko 12.000, napravili su sjajnu atmosferu na renoviranom stadionu, pa posle Partizana, ni Crvena zvezda nije uspela da slavi u Novom Pazaru.

Pazarci su se zadovoljili čuvanjem svog gola i povremenim pokušajima da iznenade iz kontranapada, ali su na kraju bili prezadovoljni i osvajanjem jednog boda.

Prvi minuti nisu doneli ozbiljnije prilike na terenu, a prva veća opasnost viđena je pred golom domaćih. Milunović je u 11. minutu pokušao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla zamalo pored gola. Šest minuta kasnije Dimitrijević je pokušao iz slobodnog udarca, ali se istakao golman Pazaraca Đogatović.



U 20. minutu uzvratio je nekadašnji štoper Zvezde Đorđe Tutorić, ali je lopta posle njegovog šuta glavom otišla preko Bajkovićevog gola. I Bogunović je pripretio gostima u 23. minutu, ali bez prave završnice.

Poslednje trenutke prvog poluvremena obeležila je situacija iz kaznenog prostora domaćih, kada je Dušku Tošiću u jednom duelu sa defanzivcima Pazaraca pocepan dres...

Drugo poluvreme počelo je odličnom prilikom za Ademovića, najboljom za Pazarce u dosadašnjem toku meča, ali je njegov udarac sa ivice kaznenog prostora uspeo da zaustavi Bajković.



Zvezda u nastavku nije uspevala da ozbiljnije pripreti, pa je Prosinečki u 60. minutu reagovao uvođenjem Kasalice umesto Milunovića.

Kao u prvom poluvremenu, nema većih opasnosti ni pred jednim, ni pred drugim golom. Meč je zbog toga i završen bez pobednika.

Kragujevčani su slavili u Lučanima sa 1:0, pa je Radnički ostao na deobi trećeg mesta, a poraz je zapečatio sudbinu Milanovčana.

Metalac nakon ovog poraza praktično potpisuje kalkulaciju i ako ne naprave čudo, naredne godine će igrati u nižem rangu.

Pobedu je konačno zabeležila Vojvodina. Novosađani su slavili u Kuli mada treba reći da su imali i sreće pošto su još od 39. minuta imali igrača više nakon što je u 39. minutu možda prestrogo isključen Vasiljević. "Lale" mogu da zahvale i golmanu Supiću koji je u finišu zaustavio nekoliko opasnih šuteva.



OFK Beograd je propustio dosta prilika, a BSK iz Borče je možda i osvojio bodove spasa i nastavio tradiciju pobeda protiv komšija - 0:1.

Odličnu partiju su prikazali Jagodinci koji su ubedljivo slavili protiv Smedereva koje je upisalo treći uzastopni poraz.

Sloboda je slavila u susretu sa Borcem iako su Čačani poveli. Njihova radost ipak nije dugo trajala jer je Ranđelović prvim golovima u dresu Užičana doneo preokret.

izvor Vestionline, sportske.net


1 коментар:

Preporuceni clanci

 
Svi mi koji volimo Novi PazarPovratak na vrh Strane Copyright © 2010 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by HackTutors