Svi mi koji volimo Novi Pazar

16. 4. 2012.

Bekvalac vodi Pazarce ka opstanku

FK Novi Pazar

Praznik fudbala u Novom Pazaru – siže je istorijske utakmice protiv nekadašnjeg evropskog i svetskog klupskog prvaka Crvene Zvezde. Domaćin je uprkos nevoljama zbog izostanka Lotinca, Markovića, Šunjevarića i Stojanovića pod dirigentskom palicom Dragoljuba Bekvalca pružio sjajan otpor pred 12.000 navijača i osvojio bod u duelu sa favorizovanim Beograđanima.

Stadion FK Novi Pazar

Gigant sa Marakane je imao više loptu u posedu, u prvom poluvremenu kontrolisao igru sve dok se Novopazarci nisu oslobodili treme od veličine protivnika, pritisaka zbog značaju meča, novog izgleda gradskog stadiona i rekordne posete.

A, drugo poluvreme je pripalo domaćem timu čiji su fudbaleri praktično „ginuli” za svaku loptu, sjajno markirali opasne zvezdine napadače a onda u kontrama ozbiljno zapretili nekoliko puta. Posle devedeset minuta rovovske borbe prevagnula je silna želja domaćih fudbalera i navijača. Novi Pazar je došao do boda velikog kao kuća, zlata vrednog u borbi do konačnog cilja – opstanka u eliti.

- Meč je obeležila sjajna novopazarska publika, kojom sam impresioniran. Bod koji smo osvojili je bod mojih momaka, ali i divnih navijača, koji nisu zaslužili da odu kući razočarani. Oni su držali i ritam i tempo borbenosti ekipi, koja se Crvenoj zvezdi suprotstavila pravom ratničkom igrom, bez upuštanja u nadigravanje sa renomiranim rivalom, što nam je i bila želja – predočio je trener Bekvalac.

Ključ je bio u tome što domaćin nije dozvolio Zvezdi da razvije prepoznatljivu pas igru.

- To je presudilo u derbiju i donelo nam veliki bod. Obećavam da će Novi Pazar i dalje krasiti fanatična borbenost. Sem toga u utakmicama sa sebi ravnima, koje slede igraćemo i ofanzivnije, za gol više i na pobedu. Nisu, ipak, svi kao Crvena zvezda – naveo je šef stručnog štaba Novog Pazara, koji je u dva meča koliko sedi na klupi osvojio četiri boda bez primljenog gola.

Izvor sportski zurnal


0 коментара:

Постави коментар

Preporuceni clanci

 
Svi mi koji volimo Novi PazarPovratak na vrh Strane Copyright © 2010 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by HackTutors