Svi mi koji volimo Novi Pazar

2. 5. 2012.

Briljantna vožnja za potvrdu velike Lorenzove sezone

Motociklizam


JORGE LORENZO je briljantnu sezonu, u kojoj je prvi put postao svjetski prvak u MotoGP klasi, zaključio jednako tako briljantnom vožnjom i pobjedom na Velikoj nagradi Valencije, posljednjoj utrci sezone.

JORGE LORENZO

Motociklist Yamahe je startao drugi, ali je ubrzo skliznuo na sedmo mjesto nakon što je u dvoboju s Marcom Simoncellijem umalo pao. No, mjesto po mjesto, sjajni Španjolac se potpuno približio vodećem Caseyju Stoneru, sedam krugova prije kraja ga prestigao i odjurio do devete pobjede ove sezone

Stoner, koji je vozio posljednju utrku za Ducati jer prelazi u Hondu, ušao je u cilj drugi s više od četiri i pol sekunde zaostatka, a treće je mjesto pripalo sedmerostrukom svjetskom prvaku u najjačoj klasi Valentinu Rossiju. Talijan je također vozio svoju posljednju utrku za sadašnju momčad, Yamahu, a obilježio ju je plasmanom na postolje iako je u jednom trenutku bio tek deveti. Lanjski prvak će, podsjetimo, dogodine zamijeniti Stonera u Ducatiju.

Dvedesttrogodišnji Lorenzo, koji je već ranije osigurao naslov, zatvorio je sezonu sa 383 boda, što je rekord otkad postoji MotoGP klasa (od 2002.).

Dodajmo i da je Španjolac Marc Marquez četvrtim mjestom u Valenciji osigurao naslov svjetskog prvaka u klasi do 125 ccm.


0 коментара:

Постави коментар

Preporuceni clanci

 
Svi mi koji volimo Novi PazarPovratak na vrh Strane Copyright © 2010 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by HackTutors