Svi mi koji volimo Novi Pazar

17. 5. 2012.

Trideset godina za ubistvo policajca

Hronika


Fahrudin Mavrić osuđen za ubistvo Željka Zečevića, koje se dogodilo pre dve godine. Zečević i njegov kolega vozili Mavrića pijanog iz kafane, ali se on dokopao pištolja

Fahrudin Mavrić


Fahrudin Mavrić (25), optužen za ubistvo policajca Željka Zečevića, osuđen je na 30 godina zatvora. Mavrić je 2. marta 2010. u selu Batrage, u opštini Tutin, u policijskom automobilu Zečeviću oteo pištolj i ispalio smrtonosni hitac direktno u vrat.

Fahrudin Mavrić, Željko Zečević
Fahrudin Mavrić, Željko Zečević

Sudsko veće Višeg suda u Novom Pazaru, kojim je presedavao sudija Adil Bibić, u presudi je navelo zločinačke namere Mavrića prema Zečeviću koji ga nije vezao, a pominje i otimanje oko pištolja.

- Iza Zečevića je ostala porodica sa dvoje dece, tako da je i to uticalo na određivanje visine kazne – rekao je sudija Bibić.

Ubistvo se dogodilo 2. marta 2010. Te noći su policajci Željko Zečević i Sead Hačković prevozili, iz Ribarića za Tutin, Fahrudina Mavrića i Miljana Keljevića, koji su pijani pravili nered u kafani. Posle ubistva policajca Mavrić je pobegao, auhapšen je tri dana kasnije u selu Starčevići, kod administrativne linije sa Kosovom.

Mavrić ima pravo žalbe Apelacionom sudu u Kragujevcu u roku od 15 dana od dana izricanja presude, a vreme provedeno u pritvoru biće mu uračunato u kaznu.

(M. S. / Beta)


0 коментара:

Постави коментар

Preporuceni clanci

 
Svi mi koji volimo Novi PazarPovratak na vrh Strane Copyright © 2010 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by HackTutors