Svi mi koji volimo Novi Pazar

6. 7. 2012.

| Sport | FIFA : Uvodi nove tehnalogije u fudbalu

Sport

Odbor za fudbalska pravila Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) potvrdio je danas uvođenje moderne tehnologije na svim takmičenjima pod okriljem te organizacije.
Odluka je doneta glasanjem nakon velikih pritisaka medija i javnosti, kako bi se video-tehnologijom precizno utvrdilo da li je lopta prešla gol-liniju, a koristiće se sistemi “Hawk-Eye” ili “GoalRef” koji su bili podvrgnuti testiranjima.

Fudbal

Predsednik FIFA Sep Blater zalagao se za uvođenje tehnologije na gol-liniji nakon što je na evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini drastično oštećena reprezentacija Ukrajine na utakmici protiv Engleske u trećem kolu D grupe.

Ukrajincima nije dosuđen evidentan pogodak kada je posle šuta Marka Devića lopta za nekoliko santimetara prešla gol-liniju.

Posle današnje odluke FIFA, moderna tehnologija u fudbalu biće primenjena na klupskom prvenstvu sveta u decembru u Japanu, a ukoliko se pokaže opravdanom upotrebiće se na Kupu konfederacija 2013. i prvenstvu sveta 2014. godine u Brazilu.

by Sekki 
izvor:sportklik.rs


0 коментара:

Постави коментар

Preporuceni clanci

 
Svi mi koji volimo Novi PazarPovratak na vrh Strane Copyright © 2010 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by HackTutors