Svi mi koji volimo Novi Pazar

31. 5. 2012.

Francuska pobedila Srbiju sa 2:0 u prijateljskom meču

Srbija
Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Remsu od Francuske sa 2:0 u prijateljskom meču. Prvi gol postigao je Frank Riberi u 11, a konačan rezultat postavio je Floran Maluda u 16. minutu.

Sport

Đoković i Ana Ivanović sutra na terenu Rolan Garosa

Vest - Sport

Šestog dana Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu, u petak, na terene Rolan Garosa izlaze Novak Đoković i Ana Ivanović, koji igraju mečeve šesnaestine finala.

Novak Djokovic
Novak Djokovic

Srpske specijalne jedinice u Novom Pazaru

Novi Pazar

Pogledajte kako je tekla akcija žandarmerije u Novom Pazaru




Tipsarević bez većih problema nadigrao Šardija

Vesti - Sport

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u šesnaestinu finala Otvorenog prvenstva Francuske pošto je večeras u drugom kolu savladao Francuza Žeremija Šardija sa 3:0 u setovima - 7:6 (7:4), 6:1, 7:5.

Janko Tipsarević
Janko Tipsarević / Foto: Reuters

Zukorlić hapšenja smatra poigravanjem sa stabilnošću Sandžaka

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji optužio je specijalne jedinice policije da „navodno zbog carinskih i finansijskih zloupotreba” vrše torturu nad građanima uz prekomernu upotrebu i demonstraciju sile i zastrašivanja.

Muftija Zukorlić

Zaustaviti divljanje žandarmerije u Novom Pazaru

Novi Pazar Vesti

Glavni muftija Muamer ef. Zukorlić u izjavi za Sandžak PRESS najoštrije je osudio nasilničko ponašanje pripadnika specijalnih snaga policije koji od jutarnjih sati vrše upad u kuće građana. Naime, u nekoliko gradova Srbije, između ostalih i u Novom Pazaru, u toku je akcija SBPOK-a i Tužilaštva za organizovani kriminal, kako se navodi, na "razotkrivanju finasijskog kriminala". Prema nepotvrđenim informacijama žandarmerija je izvršila pretres porodične kuće muftije Zukorlića, ali i kuća njegove braće od tetaka

Žandarmerija
Photo: SandzakPRESS

Pretres Zukorlićeve kuće

Novi Pazar Vesti

Novi Pazar -- Kako B92 saznaje pripadnici Žandarmerije pretresli su kuću muftije Muamera Zukorlića u Novom Pazaru.

Muamer Zukorlic
Muamer Zukorlic

Uhapšene 22 osobe zbog prevara na carini!

Vesti - Hronika

Među uhapšenima u Beogradu, Pančevu, Subotici, Novom Bečeju i Novom Pazaru, u sklopu akcije policija regiona, nalazi se osam carinika

Foto: Ilustracija

Žandarmerija pretresa kuću Zukorlića, uhapšen bratanac

Novi Pazar Vesti

Kako Press saznaje pripadnici žandarmerije vrše pretres kuće muftije Muamera Zukorlića u Novom Pazaru. Tom prilikom uhapšen je njegov bratanac

NOVI PAZAR CENTAR

30. 5. 2012.

Mihajlović "meša" karte za meč sa Francuskom

Sport

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra će u prijateljskoj utakmici u Remsu "ukrstiti koplja" sa Francuskom, a novi selektor Siniša Mihajlović najavio je dosta promena u odnosu na tim koji je prošle nedelje igrao sa Španijom.

Siniša Mihajlović
Siniša Mihajlović

Ana Ivanović ubedljivo do 3. kola Rolan Garosa

Vesti - Sport

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se danas u treće kolo Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je sa 2:0 u setovima (6:2, 6:2) pobedila Šahar Per iz Izraela.

Ana Ivanović
Ana Ivanović

Đoković preko Kavčića u treće kolo Rolan Garosa

Vesti - Sport

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Rolan Garosa, pošto je danas savladao Slovenca Blaža Kavčića sa 6:0, 6:4, 6:4.

Novak Đoković
Novak Đoković

Restauracija novopazarskih bedema

Novi Pazar Vesti

Banca Intesa je potpisala Ugovor o saradnji sa Republičkim zavodom za zaštitu spomenika kulture za sprovođenje projekta obnove Bedema u Novom Pazaru, čime su stvoreni uslovi za početak radova na restauraciji jednog od tri lokaliteta koja su pobedila na konkursu banke pod nazivom Mesto koje volim.

NOVI PAZAR

Novopazarci ogorčeni na Mihajlovića

Novi Pazar Vesti -Sport

Pazarci brane svog sugrađanina Adema Ljajića, ističući da je prestrogo kažnjen zbog odbijanja da peva himnu

Siniša Mihajlović
Siniša sad sigurno neće moći da
bude trener Novog Pazara

Čudni svet fudbalskih selektora i trenera: Zabranjuju rolke, Fejsbuk, seks...

Vesti - Sport


Otac fudbalera Adema Ljajića, Sahmir, čiji je sin odstranjen iz reprezentacije Srbije, jer uoči utakmice sa Španijom nije pevao Srpsku himnu rekao je da se izvinjava svima koji su se zbog toga našli uvređeni i dodao da ne želi da se preko leđa njegovog sina vode politička prepucavanja.

Adem Ljajić

Adem Ljajić

29. 5. 2012.

OD SADA I ZA MALU DECU: Fejsbuk ukida zabranu za mlađe od 13 godina!

Vesti - Tehnologija

Politika zabrane pristupanja Fejsbuku mlađima od 13 godina smatra se sredstvom zaštite dece od opasnosti koje vrebaju internetom, ali mnogi roditelji i pored toga nemaju problem da im deca budu na ovoj mreži

Foto: James Emery

| Sport | Košarkaši Partizana u finalu Superlige Srbije

Vesti - Sport

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale Superlige Srbije, pošto su u drugom meču polufinalne serije večeras u Novom Sadu pobedili Vojvodinu sa 87:81 (20:25, 17:19, 20:17, 30:20).

Foto: A. Dimitrijević

Serena Vilijams prvi put ispala u prvom kolu Gren slema

Sport

Amerikanka Serena Vilijams završila je takmičenje na Otvorenom prvenstvu Francuske, pošto je večeras u prvom kolu izgubila od domaće teniserke Viržini Razano sa 2:1 u setovima (4:6, 7:6, 6:3)
.
Serena Vilijams
Serena Vilijams

Tipsarević u drugom kolu Rolan Garosa

Sport

Teniser iz Srbije Janko Tipsarević plasirao se danas u drugo kolo Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je sa 3:1 (2:6, 6:4, 7:6, 6:3) pobedio Amerikanca Sema Kverija.

Janko Tipsarević
Janko Tipsarević

Ljajićev otac: Rekao sam mu da peva himnu

Sport

Ako ne znaš reči, pokušaj da se nekako izvučeš iz ove situacije, dok ne naučiš, sagni glavu da se ne vidi da li pevaš. Rezultat svega ovoga vam je poznat, rekao je Sahmir Ljajić

Adem Ljajić
Adem Ljajić

PlayStation Vita u ponudi Vipa

Sony PlayStation Vita konzola, u 3G+WiFi verziji stigla je na domaće tržište u okviru ponude jednog od domaćih operatera.

sony 3G+WiFi

Windows XP podrška sve skuplja

Tehnologija

Od strane kompanije Microsoft sponzorisani IDC izveštaj navodi da godišnji troškovi podrške za Windows XP sisteme su pet puta viši nego za Windows 7 sisteme.

Windows XP

BNS osudila Mihajlovićev postupak



NOVI PAZARBošnjačka narodna stranka (BNS) danas je osudila odluku selektora fudbalske reprezentacije Siniše Mihajlovića da udalji iz reprezentacije Adema Ljajića jer nije pevao himnu.

Siniša Mihajlović
Siniša Mihajlović

Facebook predstavlja Camera aplikaciju

Tehnologija

Popularni Facebook servis predstavio je sopstvenu mobilnu foto aplikaciju koja nosi naziv Camera, obezbeđujući na taj način bogate mogućnosti razmene fotografija i pre nego što je ova kompanija zvanično završila proces preuzimanja Instagram servisa.

Facebook

Da li Google promoviše pirateriju

Tehnologija


Google pretraga je moćan alat koji pruža mogućnost pronalaska različitih sadržaja bilo koje vrste, uključujući materijale sa autorskom zaštitom koji su postavljeni bez dozvole. 

Google

Novi BMW Serije 3

Automobilizam
Sajamsko predstavljanje u Detroitu


BMW Serije 3

28. 5. 2012.

Bekvalac još godinu dana u Pazaru

Sport


Trener fudbalera Novog Pazara Dragoljub Bekvalac potvrdio je da će ostati trener tog superligaša i da je produžio ugovor na još godinu dana.

TRENER FK NOVI PAZAR

Adem Ljajić: Volim Srbiju, ali moram da poštujem i sebe

Sport - Srbija







Ljajić: Volim Srbiju, ali moram da poštujem sebe

Sport - Srbija

Fudbaler Adem Ljajić rekao je danas da mu je jako žao što je udaljen iz reprezentacije Srbije zato što nije htio da pjeva himnu, i kazao je da “poštuje sve”, ali da mora “prvo da poštuje sebe”.

Adem Ljajić
Adem Ljajić

Bošnjačka kulturna zajednica osudila postupak selektora

Vesti

NOVI PAZAR 28. maja 2012. (Beta)- Bošnjačka kulturna zajednica najoštrije je u ponedeljak osudila isključivanje Adema Ljajića iz Fudbalske reprezentacije Srbije zbog toga što nije pevao himnu "Bože pravde".

BKZ


Država će finansirati studije 36.233 akademca

Vesti

Vlada Srbije odlučila je da o trošku državnog budžeta naredne školske godine studira ukupno 36.233 akademca na osnovnim, master i strukovnim studijama, što je povećanje za 3,2 odsto u odnosu na prošlu godinu, izjavio je danas ministar prosvete i nauke Žarko Obradović.

Drzavni Univerzite
Drzavni Univerzitet u
Novom Pazaru

Љајић одстрањен из репрезенатције јер је одбио да пева химну!

Sport SRBIJA

Од нашег извештача из Сент Галена, Зорана Стојадиновића

Adem ljajic
Adem ljajic

Ljajić odbio da peva himnu, Miha ga vratio kući!

Sport SRBIJA

Adem Ljajić, kako javlja SOS kanal napustio kamp nacionalnog tima nakon sukoba sa Sinišom Mihajlovićem. Problem oko toga što fudbaler Fiorentine odbija da peva himnu Srbije...

Adem ljajic I Sinisa Mihajlovic
Adem ljajic I Sinisa Mihajlovic

Bekvalac ostaje u Novom Pazaru

FK NOVI PAZAR

Platili su me onoliko koliko su mogli, nisam ovde došao da zaradim pare, finansije su bile u drugom planu, došao sam da ostavim trag, kaže trener

Dragoljub Bekvalac
Dragoljub Bekvalac

27. 5. 2012.

Telekom Srbija sponzor FK Novi Pazar

Vesti Sport

Generalni direktor Telekoma Srbija Branko Radujko i predsednik opštine Novi Pazar Meho Mahmutović potpisali su Pismo o namerama kojim se obnavlja saradnja sa opštinom.

 opština

26. 5. 2012.

Sahranjeno 66 žrtava iz jezera Perućac

Vesti


Nekoliko hiljada ljudi okupilo se danas na groblju Stratište u Višegradu, na sahrani posmrtnih ostataka 66 Muslimana koje su snage bosanskih Srba ubile i bacile u Drinu 1992. godine.

Stratište u Višegrad

Kraj strujnog rata u Novom Pazaru

Novi Pazar 

Povratak struje na FIS

Photo: EPA/Armin Weigel
Photo: EPA/Armin Weigel

Godišnjica hapšenja Ratka Mladića

Vesti


Beograd -- Pre tačno godinu dana, posle 16 godina skrivanja, u Vojvodini je uhapšen haški optuženik i bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić.

Ratko Mladić.
Ratko Mladić.

25. 5. 2012.

Elektroprivreda Srbije: Razrešenje dvodnevne krize u ED Novi Pazar

Vesti

Novi Pazar 25. maj 2012. - U Elektrodistribuciji Novi Pazar, danas pred kraj radnog vremena, postignut je dogovor, kojim je rešena dvodnevna kriza u ovdašnjoj elektrodistribuciji.

U pregovorima sa korisnicima prostora, gde se nalazi Fakultet za islamske studije, dogovorena je dinamika isplate duga za utrošenu električnu energiju od sedam miliona dinara. Prva rata duga od 2,7 miliona dinara uplaćena je danas i nakon toga radnici ED Novi Pazar odmah su obnovili isporuku električne energije objektu u kojem se nalazi i Fakultet za islamske studije. Ostatak sume, koji je obezbeđen menicama, biće uplaćen tokom naredna dva meseca.

Tokom pregovora nije bilo incidenata, a zgradu novopazarske elektrodistribucije obezbeđivale su jake snage Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Novopazarci zadovoljni debitantskom sezonom

FK Novi Pazar

Čelnici Novog Pazara ocenili su da je opstanak u Super ligi veliki uspeh, kao i da zasluge za to pripadaju treneru Dragoljubu Bekvalcu koji je u četvrtak dogovorio jednogodišnji produžetak saradnje sa tim klubom.

FK Novi Pazar
FK Novi Pazar

Vernik sa pištoljem obračunavao se sa neistomišljenicima

Službenici Policijske uprave u Novom Pazaru odredili su meru zadržavanja do 48 časova Denisu R. (25) iz Novog Pazara, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivična dela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja, promet i držanje i nošenje oružja i eksplozivnih sredstava, saopštila je danas Policijska uprava Novi Pazar.



Novom Pazaru

21. 5. 2012.

Postoji božja pravda, ja sam predsednik

Vesti Srbija

"Nisam više predsednik stranke, a odmah galama", rekao je u šali Nikolić članovima SNS-a koji su ga aplauzom pozdravili dok se obraćao javnosti

Aleksandar Vucic i Tomislav Nikolić

Policija sprečila incidente u Jagodini

Sport

Navijači FK NovI Pazar, njih dve stotine, na severnu tribinu su ušli tek u 34. minutu i odmah započeli čarke sa navijačima domaćeg kluba.

Palma

Policajci su ubrzo tampon zonom odvojili navijačke grupe, dok je žandarmerija nadgledala gostujuće navijače.

Incidenata, srećom, nije bilo.

izvor: Sportski zurnal


19. 5. 2012.

Mevlid Jašarević pred sudom će reći da nije kriv

Hronika


SARAJEVO - Prvooptuženi za teroristički napad na zgradu ambasade SAD u Sarajevu, prošlog oktobra, Mevlid Jašarević, u sredu će se u Sudu BiH izjasniti da nije kriv, najavio je njegov advokat Senad Dupovac. 

Mevlid Jašarević

Mevlid Jašarević

FB: Šta izlazak na berzu znači za korisnike

Tehnologija

Velike promene dešavaju se u kompaniji iz Palo Alta, a današnji dan, kada Facebook izlazi na berzu, možda će biti zapamćen kao prekretnica.

Photo: Beta
Photo: Beta

18. 5. 2012.

Dino Merlin bez ulice u Novom Pazaru

Vesti

Nadležni u Novom Pazaru poručili da za sada ne postoji nikakva inicijativa da pevač dobije ulicu u voom gradu

Dino Merlin
Dino Merlin

Bekvalac: "Imperativ Jagodine je naša šansa"

FK Novi Pazar


Trener Novog Pazara Dragoljub Bekvalac rekao je da će njegovi fudbaleri imati šansu da iskoriste 'moranje' Jagodine da pobedi.

Dragoljub Bekvalac
Dragoljub Bekvalac

KRUNIĆ: UTAKMICA PROTIV NP NAJVAŽNIJA U ISTORIJI

FK Novi Pazar

Trener fudbalera Jagodine Simo Krunić izjavio je danas da njegov tim u nedelju protiv Novog Pazara, u poslednjem kolu prvenstva Srbije, "igra najvažniju utakmicu u istoriji"

Simo Krunić
Simo Krunić

Human potez Bekvalkca

FK Novi Pazar

Dragoljub Bekvalac, šef stručnog štaba Novog Pazara, pokrenuo je akciju dobrovoljnog davanja krvi. Učestvovaće, osim članova stručnog štaba i fudbalera, i navijači.

Dragoljub Bekvalac

Jašareviću preti 100 godina zatvora

Vesti Novi Pazar


Sarajevo -- Trojica optuženi za teroristički napad na zgradu ambasade SAD u Sarajevu u oktobru, izjasniće se o optužnici u sredu 23. maja, u Sudu BiH.

Prvooptuženi Mevlid Jašarević iz Novog Pazara i njegovi pomagači, Emrah Fojnica i Munib Ahmetspahić iz Gornje Maoče, optuženi su i da su pripadnici terorističke grupe koja je organizovana u okviru vehabijske zajednice u Gornjoj Maoči.

Mevlid Jašarević
Mevlid Jašarević

Ristovski: Pobeda je moranje za Novi Pazar

FK Novi Pazar

Fudbaleri Novog Pazara će u 22.kolu Jelen superlige, na domaćem terenu protiv BSK Borča, ići na pobedu, rekao je šef stručnog štaba Ljubomir Ristovski.

LJubomir Ristovski
LJubomir Ristovski

Dino Merlin NOVI PAZAR 20. 04. 2012. promo video

Dino Merlin NOVI PAZAR




Radovi u sportskoj hali pri kraju

Sportska Hala Pendik Novi Pazar




17. 5. 2012.

Sjenica: Kraći časovi zbog hladnoće



Novi Pazar -- Gimnazija i Tehnička škola u Sjenici skratile su časove na 30 minuta zbog niske dnevne temperature i kvara na zajedničkoj kotlarnici.

Sjenica (Foto, arhiva)
Sjenica (Foto, arhiva)

Romi iz Novog Pazara traže struju i vodu


Novi Pazar - Više od 200 Roma koji su, uglavnom, izbegli sa Kosova, godinama žive u novopazarskom naselju Blaževo u teškim uslovima, bez vode i struje, i traže od gradskih i državnih struktura da u naselje dovedu električnu energiju i vodu i asfaltiraju put.

- Tražimo da nam pomognu nadležni, čekamo da naša deca bolje žive. Teško je bez struje i vode. Ne možemo više podneti ovu prljavštinu - kaže Mefail Đugatani.
Stanovnik romskog naselja Alija Suljović smatra da sva romska deca moraju ići u školu, ali im nije lako da idu prljava.

- Nemamo uslove da održavamo higijenu, zato tražimo pomoć države - rekao je Suljović.

FoNet | 17. 05. 2012.


Dino Merlin dobija ulicu u Novom Pazaru?!


Novi Pazar - Sandžački političari predložili da jedna ulica u tom gradu dobije ime po popularnom muzičaru iz BiH, koji je u Pazaru održao koncert pred 70.000 ljudi

Dino Merlin
Dino Merlin

Preporuceni clanci

 
Svi mi koji volimo Novi PazarPovratak na vrh Strane Copyright © 2010 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by HackTutors