Svi mi koji volimo Novi Pazar

30. 7. 2012.

SDA četiri državna sekretara u ministarstvima


NOVI PAZAR, 30. jula 2012. (Beta)

- Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA) Sulejman Ugljanin izjavio je da je ta stranka dobila četiri mesta državnih sekretara u ministarstvima koja su bitna za razvoj Sandžaka i drugih nedovoljno razvijenih područja.

Sulejman Ugljanin

Ti državni sekretari radiće u ministarstvima prosvete, poljoprivrede, policije i energetike ili infrastrukture, rekao je Ugljanin u nedelju uveče u Novom Pazaru na iftaru - okončanju dnevnog posta, koji je organizovala Asocijacija mladih povodom 22. godišnjice njegove stranke.

"Prema sporazumu, dobićemo i 50 odsto republičkih rukovodećih funkcija u svim sandžačkim gradovima. Dobićemo i pravo da u kratkom periodu izvršimo balans nacionalnog sastava zaposlenih u državnim institucijama, pre svega u tužilaštvu, sudstvu, organima za prekršaje, policiji, carini i svim drugim ustanovama u onom procentu koliko nas ima u tom gradu", rekao je Ugljanin.

(Beta, 30.07.2012)


Tutinac prodaje bubreg da odškoluje decu

Autor: Agencija BETA

Mursel Bakić i njegova porodica žive u veoma teškim uslovima, ali on i njegova supruga su i dalje u radnom odnosu kod Tekstilnog kombinata "Raška", što predstavlja pravnu prepreku za dobijanje pomoći

tutin

Novopazarac osumnjičen za pokušaj ubistva

Hronika
Novopazarska policija uhapsila je Muradina B. (50) iz tog grada, osumnjičenog za pokušaj ubistva i nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, saopštila je danas policija.

police

Uhapšen je i Elvir D. osumnjičen za nanošenje teških povreda. U policijskom saopštenju se navodi da je do svađe i tuče osumnjičenih došlo oko nadgradnje i držanja golubova na krovu zgrade "Lepa Brena" u Novom Pazaru.

Osumnjičeni Muradin B. je izvadio pištolj za koji nije imao dozvolu, a koji mu je Elvir D. oteo, pa ga njime udario po glavi i bacio oružje za njim.

Posle toga je Muradin pucao u Elvira, dodaje se u saopštenju.

Osumnjičeni su teško povređeni i smešteni u novopazarskom Zdravstvenom centru.

izvor: blic.rs


27. 7. 2012.

Najčudniji sportovi u istoriji Olimpijskih igara

Sport
U trenutku kada se svet priprema za početak Olimpijskih igara 2012. u Londonu, nije na odmet podsetiti na neke od najčudnijih disciplina koje su jedno vreme bile deo zvaničnog programa ove velike sportske manifestacije.

OI

Sajt "All Time 10s" izdvojio je 10 najbizarnijih sportova koji su obeležili istoriju Olimpijskih igara.

Novi Pazar predstavio četiri nova igrača

FK Novi Pazar
Novi Pazar je srpskoj fudbalskoj sceni predstavio nova četiri igrača. U sledećoj sezoni plavo-beli dres nosiće Ivan Đoković, Saša Popin, Enver Alivodić i Dario Damjanović.

Ivan Đoković, Saša Popin, Enver Alivodić i Dario Damjanović.

Pazarci dovode Rnića!?

Prema najnovijim informacijama, doskorašnji defanzivac Partizana Nemanja Rnić veoma je blizu prelaska u ekipu Novog Pazara.

Nemanja Rnić
partizan.rs

Obzirom da trener Partizana Vladimir Vermezović ne računa na donedavno standardnog štopera crno-belih, Nemanja Rnić je tokom leta u intenzivnoj potrazi za novim klubom.

Prema našim saznanjima, Rnić je bliži ostanku u Superligi, nego odlasku u inostranstvo, jer je za njegove usluge ozbiljno zainteresovan Novi Pazar.

Čelnici ovog kluba su u intenzivnim pregovorima sa Rnićem, koji bi trebalo da bude novi ''stub odbrane'' Pazaraca.

Rnić bi svakako bio veliko pojačanje u defanzivnoj liniji za ekipu Dragoljuba Bekvalca, kojoj će u narednoj sezoni prioritet biti opstanak u eliti.

IZVOR: SPORTSKE.NET


Za otpis duga za struju tražio 2.000 evra

Hronika
Policija u Novom Pazaru lišila slobode i odredila meru zadržavanja do 48 sati Vladimiru P. (39) iz Novog Pazara zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita

ilustracija

NOVI PAZAR - Policija u Novom Pazaru lišila je slobode i odredila meru zadržavanja do 48 sati Vladimiru P. (39) iz Novog Pazara zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita, saopštila je danas lokalna policijska uprava.

Osnovano se sumnja da je Vladimir P, kao službeno lice Elektrodistribucije Novi Pazar, od Ahmedina B. zahtevao i primio poklon u iznosu od 2.000 evra kako bi mu otpisao dug za utrošenu električnu energiju.

Prema policijskom saopštenju, Ahmedin B. saslušan je u svojstvu osumnjičenog za krivično delo davanje mita i falsifikovanje isprave.

Autor: Agencija TANJUG


Počinju 30. Olimpijske Igre u Londonu

Sport

- Svečanost otvaranja Olimpijskih igara u Londonu, nazvana "Ostrvo čuda", počeće u petak uveče simbolično u 20 časova i 12 minuta (20:12) po lokalnom vremenu, na Olimpijskom stadionu.

Olimpijske igre 

Ceremonija svečanog otvaranja Igara je sa prvobitna tri i po časa skraćena za pola sata, kako bi desetine hiljada gledalaca moglo da se vrati kući mrežom javnog prevoza, saopštili su organizatori.

Otvaranje Olimpijskih igara na Olimpijskom stadionu u istočnom Londonu gledaće 62.000 ljudi, a širom sveta će ceremoniju pratiti oko milijardu ljudi.

U svečanost, čiji je kreativni tvorac britanski reditelj Deni Bojl, uloženo je 36 miliona evra.

Ovogodišnje Igre održaće se na sportskim terenima u Olimpijskom selu u Londonu, i na pojedinim mestima van grada, uz učešće oko 10.500 takmičara iz 204 zemlje.

izvor: (Beta) 


26. 7. 2012.

Mujo Muković iz BNS očekuje poziciju u novoj vladi

Vesti
Ova partija je na majskim izborima podržala SNS u Sandžaku, a Muković bio kandidat za poslanika u Skupštini Srbije



Novi Pazar -- Predsednik BNS Mujo Muković, koji je kao koalicioni partner dobio jedno poslaničko mesto na listi SNS kaže da očekuje neku od pozicija i u izvšnoj vlasti.

"O tome ćemo sa Naprednjacima razgovarati tek nakon zvaničnog formiranja Vlade i imenovanja novih ministara. Svakako da očekujemo učešće u novoj vlasti, jer je BNS medju prvim bošnjačkim strankama podržala promene u političkom životu Srbije", rekao je Muković Sto plus radiju.

Ova partija je na majskim izborima podržala SNS u Sandžaku, a Muković bio kandidat za poslanika u Skupštini Srbije.

Muković je tokom predizborne kampanje ocenio da će "široka narodna koalicija predvodjena SNS-om doneti preko potrebne promene i rešiti nagomilane probleme sa kojima se suočavaju Bošnjaci u Srbiji".

izvor:kurir


25. 7. 2012.

Kur'an o Ramazanu


O vjernici! Propisuje vam se post, kao što je propisan o­nima prije vas, da bi ste se grijeha klonuli, i to neznatan broj dana; a o­nome od vas koji bude bolestan ili na putu - isti broj drugih dana. O­nima koji ga jedva podnose - otkup je da jednog siromaha nahrane. Ako drage volje da više, za njega je bolje. A bolje vam je, neka znate, da postite. (Kur'an, 2 :183-184)



Čekam da vidim politiku za Sandžak

Vesti
Novi Pazar -- Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić ocenio je da je uključivanje dvojice ministara iz Sandžaka u Vladu Srbije loša poruka.

Foto: Tanjug, Arhiva
Foto: Tanjug, Arhiva

"Uključivanje dvojice ministara iz Sandžaka u vladu je neprirodno i predstavlja lošu poruku koja može značiti nastavak dosadašnje politike prema Bošnjacima i Sandžaku", navodi se u saopštenju Informativne službe Mešihata.

Zukorlić dodaje da će predsednik Srbije Tomislav Nikolić i budući premijer Ivica Dačić narednih sedmica imati priliku da pokažu kakav će biti odnos nove vlasti prema Bošnjacima i muslimanima u Srbiji.

Zukurlić je naveo i da nema sumnje da bi eventualni nastavak dosadašnje politike prema Sandžaku akumulirao nezadovoljstvo i negativnu energiju, čije posledice nije moguće sagledati.

IZVOR: BETA, TANJUG


Sandžaklije stižu na megdan navijačima Levskog

Zbog uvreda na račun Srebrenice i poruke da će sve muslimansko goreti, koje su navijači Levskog isticali tokom duela u Sofiji, Novopazarci će putovati na meč u Sarajevo

Navijaci Novog Pazara

Navijači Novog Pazara poznati po nazivu "Torcida Sandžak",prisustvovaće revanš utakmici drugog kola kvalifikacija za fudbalsku Ligu Evrope između Sarajeva i Levskog, koja se u četvrtak igra uSarajevu kako oni kažu, zbog uvreda na račun Srebrenice i poruke da će sve muslimansko goreti, koje su navijači Levskog isticali tokom duela u Sofiji.

"Smatramo da svaki Bošnjak treba da bude u četvrtak u Sarajevu, a u toku su pregovori oko prevoza za pomenutu utakmicu. Navijači Levskog su poznati kao fašisti. Ovaj događaj je ujedinio muslimanske navijače na tribini, gde trebaju biti svi kao jedan", stoji na zvaničnom sajtu FK Novi Pazar.

Podsećamo navijači Levskog su tokom utakmice u Sofiji istakli transparent na kom je stqajalo: "Mladić i Arkan je.ali su vas, sad je red na nas", a potom su pred revanš istakli plakat sa bugarskom i srpskom zastavom i porukom "Nož, žica, Srebrenica, svi u Saravejo".

Sarajevu po svemu sudeći posle okršaja navijača Želejezničara i Maribora, slede novi neredi.

izvor: kurir


Poplave u Novom Pazaru (VIDEO)

Novi Pazar
Kiša je donela dugo očekivano osveženje, ali i nevolje meštanima Prvomajske ulice, naselja Mur, Banjske petlje i drugim nižim naseljima u kojima je došlo do izlivanja kanalizacije.

Novi Pazar
(foto: DŽ.Š)

Ljudi su se na razne načine branili od vodene bujice, ali je u nekoliko kuća ipak ušla i napravila štetu.

Pod vodom je bio i centar grada, ali se ona na sreću brzo povukla.

Ekipe Štaba za odbranu od poplava pri Gradskoj upravi su odmah izašli na teren i pomogli ugroženim građanima. Šteta je sanirana.




S. Dražanin
izvor: rtvnp.rs


23. 7. 2012.

Oprez! Lažni email o tagovanju sadrži virus (FOTO)

Tehnologija
Budite pažjivi prilikom kliktanja na emailove na Fejsbuku u kojima se tvrdi da ste tagovani na nekoj fotografiji.



Na ovu pretnju upozorio je Sophosov sigurnosni blog NakedSecurity.SophosLabs je presreo "spamovanu email kampanju" koja je osmišljena kako bi što više raširila ovaj zlonamerni softver.

Sophos je naveo sledeći primer:



22. 7. 2012.

Zukorlić: Neću se kandidovati u BiH

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić izjavio u Novom Pazaru je da su jako male šanse da se odluči na kandidaturu za reisa Islamske zajednice BiH

Muamer Zukorlić

Pedesetak vatrogasaca dežura na granici ka Crnoj Gori

Vesti
PRIJEPOLJE, 22. jula 2012. (Beta) - Vatrogasci iz Srbije dežuraju na granici sa Crnom Gorom sprečavajući da se požar iz pljevaljske opštine proširi i zahvati šumovitu Kamenu Goru kod Prijepolja.

ilustracija

Angažovano je oko 50 vatrogasaca iz Prijepolja, Novog Pazara, Čačka, Užica i Nove Varoši sa vozilima i opremom.

Kako je agenciji Beta rekao predsednik Opštine i komandant Štaba za vanredne situacije Emir Hašimbegović, vatrogasci su od juče na oko pet kilometara fronta gde preti opasnost širenja požara.

Akcijom rukovodi Sektor za vanredne situacije MUP Srbije koji je i izdao naredbu vatrogascima da priskoče u pomoć Jedinici za vanredne situacije MUP u Prijepolju.

(Beta, 22.07.2012)


Povratniku 12 godina za silovanje

Hronika
Radonja Ćirković je već dva puta osuđivan na 13 i 14 godina zatvora zbog silovanja, ali je oba puta po izlasku iz zatvora ponavljao krivična dela

ilustracija

Elmonir izgubio pamćenje

Sport
Tenzija na megdanu Novog Pazara i Jagodine mogla je biti skupo plaćena.

U žaru beskompromisne borbe za status posle žustrog starta Muhamed Elmonir, igrač Jagodine, zadobio je težak udarac zbog kojeg je privremeno izgubio pamćenje.

Kada se osvestio nije se ni sećao da se utakmica igrala.

Muhamed Elmonir

Osim toga što nije bio svestan da je nastupao na utakmici sa Novim Pazarom, Elmonir nije znao ni da ode do svoje sobe u hotelu.

Post i jak udarac su učinili svoje, a igrač Jagodine odveden je u bolnicu u Užicu gde je ustanovljeno da većih posledica neće biti.

Elmonir je u nedelju odmarao, a u ponedeljak bi trebalo, ukoliko sve bude u redu, da nastavi sa treninzima.

Dinamična i gruba igra, na ivici faula mogla je skupo da bude plaćenja, a okršaj Novog Pazara i Jagodine bio je sve osim prijateljskog susreta.

Podsetimo, utakmica je završena rezultatom 2:1, u korist Novog Pazara, a Jagodinci su jedini gol postigli sa bele tačke, pet minuta pre završetka okršaja.

izvor: zurnal.rs


GO SDA Sandžaka podržao ulazak Ugljanina u vladu

NOVI PAZAR, 22. jula 2012. (Beta) - Glavni odbor Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA) podržao je u nedelju na sednici u Novom Pazaru ulazak u Vladu Srbije predsednika te partije Sulejmana Ugljanina.

SDA je u saopštenju navela i da će predsednik političkog saveta partije Bajram Omeragić usaglasiti konačni tekst koalicionog sporazuma sa SNS, SPS i URS.

Kako su ranije izjavili najviši funkcioneri partija koje su oformile većinu u Skupštini Srbije, Ugljanin će u novoj vladi biti ministar bez portfelja koji će voditi Kancelariju za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja.

(Beta, 22.07.2012)



Đoković: Novi Pazar će biti hit!

FK Novi Pazar
Očekujem da se nađemo u samom vrhu, među prva četiri tima. Optimizam gradim na tome što imamo kvalitet – kaže novi fudbaler Pazaraca

Ivan Đoković
Ivan Đoković u dresu čačanskog Borca

21. 7. 2012.

Novi Pazar bolji od Jagodine, treneri isključeni

FK Novi Pazaz
Novi Pazar – Jagodina 2:1 (1:0)

Strelci: Vusljanin u 35. i Alivodić u 78. za Novi Pazar, Milenković u 85. minutu iz jedanaesterca za Jagodinu.

Zlatibor – Gledalaca: 50. Sudija: Tomislav Đurović (Užice). Crveni karton: Josip Projić (Jagodina) u 37. minutu.

NOVI PAZAR: Đogatović, Mujdragić, Jakovljević, Arifović, Lutinac, Hadžibulić, Ragipović, Ristović, Bogunović, Vusljanin, Popić. Igrali su još: Alivodić, Nonić, Smojović, Bihorac, Mujković.

JAGODINA: Bondžulić, Dukić, Projić, Živanović, Gogić, Stojkov, Stojković, Mudrinjski, Stojanović, Đenić, Ilić. Igrali su još: Jokić, Nikodijević, Kostić, Tomić, Suman, Elmonir, Dragićević, Lepović, Đurić, Milenković, Ahmetović.


SMS za dokumenta i u Novom Pazaru i Novom Beogradu

Gradjani će od ponedeljka, 23. jula, moći da zakažu termin za izdavanje ličnih karata i posaoša slanjem SMS poruke mobilnim telefonom i u policijskoj stanici na Novom Beogradu, kao i od 25. jula u Novom Pazaru, saopštilo je u subotu Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).


20. 7. 2012.

Otkriveno krijumčarenje oružja

Tanjug | 20. 07. 2012.

U kontroli tovara selidbenih stvari pristiglih sa carinske ispostave Špiljani iz pravca Crne Gore, vlasnika srpskog državljanina iz Novog Pazara koji radi u Sjedinjenim Američkim Državama, carinici su otkrili neprijavljeno oružje za koje nije postojala dokumentacija.

U saradnji sa policijom carinici su sprečili pokušaj krijumčarenja jednog pištolja marke Luger - pripadajući okvir i deset komada municije, jedne puške marke Vinčester sa optikom Simons, uz futrolu za pušku i devet komada municije, i jednog vojnog noža.

Kako je precizirano u saopštenju Ministrastva finansija - Uprava carina, oružje je privremeno oduzeto do okončanja prekršajnog postupka i predato pripadnicima Policijske uprave Novi Pazar.


Zikr koji ne smiješ propustiti


Mnogi vjernici su nemarni prema njemu, tako je jednostavan, blago onome kome postane svakodnevna navika. Jezik svakog vjernika, bez obzira bio on bogat ili siromašan, mlad ili star, učen ili neuk, izgovara ga sa toplinom i ljubavlju koja se ne može opisati, a za njegovo izgovaranje obećana je velika nagrada.

tespih

Njegove riječi su veoma lahke na jeziku, teške na Vagi i drage Gospodaru.
Da, riječ je o ZIKRU - spominjanje Allaha, s.w.t.

19. 7. 2012.

Ljajić ministar za unutrašnju i spoljnu trgovinu

Vesti
BEOGRAD, 19. jula 2012. (Beta) - Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić izjavio je u četvrtak da će njegova stranka ući u novu vladu i da će on biti potpredsednik i ministar za unutrašnju i spoljnu trgovinu.

Rasim Ljajić

Novu vladu činiće Srpska napredna stranka, Ujedinjeni regioni Srbije i koalicija oko Socijalističke partije Srbije.

Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin u četvrtak je takodje potvrdio da će ući u novu vladu.


Ramazanski poklon paketi

Vesti
Povodom nastupajućeg meseca Ramazana, humanitarna organizacija ILM u Novom Pazaru uručila je stotinu poklon paketa sa osnovnim životnim namirnicama, raznovrsnog i bogatog sadržaja.


Ramazanske poklon pakete obezbedila je kuvajtska organizacija ''Rahma''.

Podjela prehrambenih paketa

Vesti
Sa ciljem da pomogne građanima slabog imovinskog stanja da spremno uđu u predstojeći mjesec Ramazan, članovi fondacije Hadži-nadžija Karabegović Agušević počeli su podejlu paketa pomoći.



Za podjelu paketa angažovani su su studenti koji žele da pomognu drugima. Kako je to tradicija fonda HNKA, pomoć građanima slabog imovinskog stanja se vrši javno i tajno.

Da li ste spremni za mjesec ramazan?


Da li ste spremni za mjesec ramazan? Da li ste spremni za još jednu godinu davanja i približavanja Allahu, dž.š.? Da li ste već odlučni u svojim namjerama ili su one u vašim srcima još uvijek slabe i nejasne? Koji je najljepši ramazan koji ste proveli u svom životu? Da li je to onaj od prošle godine? 


Mjesec posta - kako se odnosimo prema njemu


Krajnji cilj svih islamskih propisa jest da čovjek njima izrazi svoju pobožnost i  pokornost Allahu, dž.š., bez obzira da li zna razlog zbog kojeg su ti propisi objavljeni i propisani ili ne zna. Tako ćemo zapaziti da Kur'an odgovara na neka pitanja koja zaokupljaju ljude, a na druga daje samo načelne odgovore.



U vezi s ramazanskim postom, Allah, dž.š., u Kur'anu otkriva suštinski smisao propisivanja posta i kaže:


Rođak Zukorlića uhapšen u sudu

ZBOG INCIDENTA U PALATI PRAVDE INTERVENISALA I POLICIJA

Autor: Foto: Zorana Jevtić

Muhedin Z. iz Novog Pazara priveden nakon pretnji svedoku Nasufu T., od koga je tražio da promeni svoj iskaz

PALATA PRAVDE

18. 7. 2012.

Staloneov sin umro od posledica operacije zuba?

Vesti
Autor: Agencija TANJUG

Njegova majka Saša Sak koja smatra da se mladi glumac predozirao lekovima

Silvester Stalone,Sejdž Stalone

Damjanović novo pojačanje Novog Pazara

FK Novi Pazar
Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Dario Damjanović novi je član superligaša Novog Pazara i pojačaće konkurenciju na pozicijama zadnjeg veznog igrača i štopera.

Dario Damjanović

Najdraži gost kuca na vrata


U četvrtak 19. jula 2012. sa akšamom nastupit će ramazan 1433. hidžretske godine. Ramazan je mjesec posta, itikafa i sadakatu-l-fitra. U njemu je najodabranija noć Lejletu-l-kadr – noć u kojoj je počela objava Kur'ana. 

  kandilje

Ramazan je mjesec mnogih blagodati – mjesec milosti, praštanja, blagoslova, ibadeta, truda, predanosti i discipline. Uzvišeni Allah je odlikovao mjesec ramazan nad ostalim mjesecima velikim brojem odlika i vrijednosti. Ramazan je mjesec u kojem je počela objava Kur’ana, mjesec pokajanja, oprosta grijeha i oslobođanja od vatre. Mjesec u kojem je noć Lejletu-l-kadr, koja je bolja od hiljadu mjeseci. Ramazan je mjesec darežljivosti, dobročinstva i dove koja se uslišava. U ramazanu se nagrada za dobra djela umnogostručuje, vrata Džehennema su zatvorena, vrata Dženneta su otvorena i šejtani su stavljeni u okove. Ramazan kod muslimana budi i jača osjećaj ljubavi u ime Allaha.

(rtvtkba)


100 savjeta za ramazan


1.Posti iskreno radi Allaha, dž.š., jer ako ne bude iskrenosti, izostat će nagrada.
2.Nijjet mora biti čvrst u srcu.
3.Za učinjena dobra djela nadaj se Allahovoj, dž.š., nagradi.
4.Pokaj se iskreno Allahu, dž.š., od svih grijeha prije nego što dočekaš mjesec ramazan.
5.Raduj se dolasku ramazana.

ilustracija

17. 7. 2012.

Protest prekinut, postignut dogovor oko vode

Autor: Agencija TANJUG

Meštani su nadležnima dali rok od 15 dana da se vodosnabdevanje normalizuje, jer će, kako tvrde, u protivnom ponovo organizovati blokade

foto kurir
foto:Kurir

Opet blokada magistrale zbog vode


Meštani novopazarskog naselja Deževski put blokirali su i danas magistralni pravac Novi Pazar - Kraljevo, tražeći od nadležnih rešavanje problema vodosnabdevanja.

Cesma
Ilustracija (Guliver/Getty Images)

16. 7. 2012.

Ramazanska trka u Novom Pazaru

Novi Pazar
Tradicionalna Ramazanska trka biće održana sutra u Novom Pazaru sa početkom u 16h.

Amela Terzić

Predvidjeno je da u muškoj konkurenciji nastupi oko tridestak takmičara, dok će u ženskoj trci nastupiti 20 atletičarki. Svi ljubittelji atletike imaće priliku da pozdrave i svetsku juniorsku prvakinju sveta Amelu Terzić.


Pazarci odblokirali put, sutra ponovo protest

Novi Pazar 
Autor: Agencija TANJUG

Iako im se niko od nadležnih sa kojima su želeli da razgovaraju nije obratio, meštani su prekinuli protest jer su, kako kažu, u pitanju ipak putevi od regionalnog značaja

Novi Pazar

Kou: London spreman i za Olimpijadu i za Ramazan

Vesti-Sport

Autor: Tanjug

Predsednik Organizacionog komiteta Olimpijskih igara u Londonu (LOCOG) Sebastijan Kou izjavio je da je taj grad u potpunosti spreman za sve potrebe sportista, stručnih timova i gledalaca na predstojećim igrama, pa i za potrebe sportista u toku muslimanskog meseca posta - Ramazana.

Olimpijske igre

Ulica straha – Opasnost od rušenja potpornog zida


Novi Pazar – U posljednje vrijeme, svjedoci smo asfaltiranju velikog broja ulica, ali postoje i one ulice u kojima vreba opasnost od rušenja potpornog zida.

Kacanicka ulica u Novom Pazaru.

“Zivimo u ulici straha gdje svakog trena vreba opasnost od rušenja potpornog zida i od provalija koje se nalaze po ulici. Zar neko treba da nastrada, da izgubi život pa da se onda reaguje” kažu mještani Kacanicke ulice u Novom Pazaru.

Nadamo se da će nadležne institucije u Novom Pazaru, riješiti ovaj problem građana u najkraćem roku.

Izvor: Naslovi.net

Žedni Pazarci blokirali put zbog vode

Vesti
Autor: Agencija TANJUG

Meštani Deževskog puta blokirali magistralni pravac Novi Pazar - Kraljevo, tražeći od nadležnih rešavanje problema vodosnabdevanja

Blokada puta

Nožem ranio komšinicu

Hronika
Novopazarska policija uhapsila je Roberta K. (37) koji je u centru ovog grada sa tri uboda nožem ranio komšinicu Selmu Pluncević.

Ulica 8 Mart

Održana promocija knjige "Učajluci"

Vesti
Autor Super User Pogodaka: 2

Novi Pazar - U petak, 13.07.2012. u prepunoj čitaonici gradske biblioteke predstavljena je knjigaUčajluci koju je priredio Avdija Salković. O knjizi je pored autora govorio i mr. Muhamed Demirović koji je u svom izlaganju podsjetio prisutne na značaj vremena koji danas sve manje uviđamo, a koji je veći od značaja bilo koje ovozemaljske, materijalne stvari. U knjizi su opisani dani i njihova vrijednost u tri mjeseca po lunarnom kalendaru: Redžep, Ša'ban i Ramazan, jednim imenom poznati kao Učajluci. Oni imaju poseban značaj, zbog vrijednosti dobrih djela učinjenih u tom periodu koja se umnogostručuje.

Avdija Salković i mr. Muhamed Demirović


14. 7. 2012.

Pandur

Vicevi

Sedi tip na ulici pored kante sa košpicama od jabuka.
Dolazi pandur i pita ga:
• Šta ti je to?
• Ništa, prodajem košpice od jabuka.
• A čemu to služi?
• Pojedeš jednu, pa budeš pametniji.
• (posle kraćeg razmišljanja na temu "svi mi govore da sam glup") A pošto ti je to?
• 25 din. komad.
• Daj jednu (ovde ide dramska pauza dok on jede.)
• Vidiš, za 25 din. sam mogao da kupim kilo jabuka, pa da dobijem 20 košpica umesto jedne!
• Eto vidiš, već deluje!
• U pravu si, daj još dve!!


smesak smesak



Sina Silvestera Stalonea našli mrtvog

Vesti
Pored tela pronađene tablete - zasad se ne zna da li je posredi samoubistvo ili nesrećan slučaj

 Sejdž Stalone

13. 7. 2012.

Terzićeva u finalu trke u Barseloni, oborila rekord Srbije

Sport
Autor: Tanjug

Reprezentativka Srbije u atletici Amela Terzić oborila je danas nacionalni rekord i plasirala se u finale trke na 1.500 metara na Svetskom prvenstvu za juniore u Barseloni.

Amela Terzić
Terzićeva je zauzela drugo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi sa vremenom od četiri minuta, 11 sekundi i 53 stotinke.

Za razliku od nje, Teodora Simović je u kvalifikacijama na 1.500 metara osvojila pretposlednje mesto u grupi sa vremenom 4:32,22.

U kvalifikacijama na 800 metara za muškarce učestvovao je Nemanja Kojić, ali nije uspeo da se plasira dalje.

On je zabeležio vreme 1:54,79 i bio je poslednji u grupi.


Audi Q3

Automobilizam
Audi ove godine nastavlja da širi ponudu svojih SUV modela, u smeru ka manjim, i posle Q7 i Q5, na scenu stupa model Audi Q3, koji je nedavno premijerno predstavljen i u Beogradu. Zanimljivo je da je premium brat modela VW Tiguan, dobio samo motore zapremine 2 litra...

Audi Q3

Audi A6 Allroad Quattro treće generacije


Audi A6 Allroad Quattro

Audi A6 Allroad Quattro nastavlja tradiciju svojih prethodnika, koju su predstavljeni u dve generacije, 1998. i 2006. godine, najpre kao model Allroad Quattro. Ni novi Audi A6 Allroad Quattro nije terenski automobil, već samo karavan Audi A6 na "visokim nogama", sa pogonom na sve točkove. Audi A6 Allroad Quattro u nemačke salone stiže u proleće tekuće godine, a cena verzije 3.0 TDI (150 kW) iznosi 54.600 evra...

Osveženi Kawasaki ZX-10R - 2013

Superbajk iz Akašija još uvek je vruća roba. Motocikl predstavljen 2010. godine vizualno i tehnološki toliko je jak da Japanci nisu morali ništa da menjaju kako bi on i sledeće godine bio atraktivan.

Kawasaki ZX-10R

Jezero pored Jezera

Kiša koja je padala protekle noći izazvala je niz problema u Novom Pazaru.

Ispred zgrade Jezero

Preporuceni clanci

 
Svi mi koji volimo Novi PazarPovratak na vrh Strane Copyright © 2010 | Platinum Theme Converted into Blogger Template by HackTutors